Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Чим корисна селера, та що з нею можна приготувати

Чим корисна селера, та що з нею можна приготувати


Чим корисна селера, та що з нею можна приготувати

Селера — це зелена овочева рослина, яка має безліч корисних для здоров'я властивостей та широко використовується в кулінарії.

Крім того, в селері — дуже мало калорій, тому вона просто незамінна для тих, хто на дієті.



Чим корисна селера

У селері міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни Е й К, провітамін А, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк та інші.

Селера корисна для здоров'я — вона має антисептичні, протиалергенні, тонізуючі властивості. Цей продукт корисний для серця і судин, для нервової системи, імунітету, травної системи.

Селера може бути протипоказана під час вагітності, а також при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Пропонуємо вашій увазі тільки найпростіші та найкорисніші для здоров'я страви: картопляний крем-суп з селерою, кілька салатів з селерою і два рецепти смузі з селерою.


Картопляний суп-пюре з селерою

Інгредієнти:
1 головка селери;
2 середні картоплини;
1 середня цибулина;
3 гілочки кропу;
100 грамів вершкового масла;
3 чашки курячого бульйону;
півчашки сметани жирністю 21%;
оливкова олія;
сіль;
листя селери.

Приготування:
Селеру подрібніть. Картоплю очистіть від шкірки, подрібніть. Цибулю очистіть, подрібніть. Складіть інгредієнти в невелику сковороду, додайте вершкове масло і протушкуйте 10 хвилин. Додайте курячий бульйон, протушкуйте ще 10 хвилин. Подрібніть суп блендером, додайте сметану. Коли будете подавати на стіл, прикрасьте кропом і листям селери, та збризніть оливковою олією.


Салат з селерою, фініками та сиром

Інгредієнти:
8 стебел селери;
6 фініків без кісточки;
0,5 чашки мигдальних горіхів;
3 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку;
50 грамів пармезану або іншого твердого сиру;
чверть чашки оливкової олії;
сіль, чорний перець, мелена паприка — за смаком.

Приготування:
Горіхи викладіть на форму для запікання і поставте в гарячу духовку на 10 хвилин. Горіхи трохи охолодіть та подрібніть. Сир натріть на дрібній тертці. Відокремте листя селери. Стебла селери дрібно порубайте. У салатній мисці перемішайте горіхи, селеру, листя селери, фініки, лимонний сік, оливкову олію. Посоліть та поперчіть.


Салат з селерою, горіхами і зеленим горошком

Інгредієнти:
1 чашка подрібненої селери;
0,5 чашки сушеної вишні або журавлини;
0,5 чашки зеленого горошку (замороженого);
3 столові ложки йогурту без добавок (або 1 столова ложка майонезу і 2 столові ложки йогурту без добавок);
1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
трішки подрібнених горіхів.

Приготування:
Горошок заздалегідь розморозьте. Перемішайте всі інгредієнти, заправте йогуртом та лимонним соком. Салат готовий!


Смузі з імбірем та селерою

Інгредієнти:
0,5 чашки листя шпинату;
1 стигла солодка груша;
чверть чашки подрібненої селери;
невеликий шматочок свіжого імбиру;
кілька листків руколи;
кілька листків м'яти — за бажанням;
0,5 чайної ложки насіння чіа;
половинка замороженого банана;
1 чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку;
1 чайна ложка меду;
1 склянка кефіру або класичного йогурту без добавок.

Приготування:
Готується цей смачний смузі, як і зазвичай: складіть інгредієнти в блендер, подрібніть, розлийте в красиві склянки та можна подавати на стіл.


Смузі з яблуком та селерою

Інгредієнти:
4 солодких яблука;
сік 1 лимона;
2 склянки мінеральної води без газу;
200 грамів йогурту;
1 стебло селери;
1 столова ложка меду;

Приготування:
Яблука наріжте і складіть в блендер, подрібніть. Додайте лимонний сік, воду, йогурт, подрібнену селеру, мед — знову подрібніть. Такий смузі можна подавати як солодкий десерт, а можна — як корисний та поживний перекус.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: