Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Що треба знати про панкейки, та як їх готувати

Що треба знати про панкейки, та як їх готувати


Що треба знати про панкейки, та як їх готувати

Сьогодні, 5 березня, світ відзначає Міжнародний день панкейків, він же День млинців, він же Жирний вівторок, він же Марді Гра.

А що ви їли сьогодні на сніданок? Млинці? Пропонуємо вам спробувати на вечерю - панкейки. Оскільки сьогодні, 5 березня, світ відзначає Міжнародний день панкейків. Насправді панкейки - це товсті пишні млинці дуже популярні в Англії і особливо Північній Америці, куди їх завезли поселенці. У багатьох англійських, американських і канадських родинах панкейки є невід'ємною частиною сніданку. В останні роки це блюдо стало популярним в Україні, його подають у багатьох кафе і ресторанах.

Панкейкам притаманні риси кількох добре знайомих нам, українцям, страв: як і млинці, їх готують на сухій сковороді, вони пишні, високі і круглі, чим дуже нагадують оладки, а за смаком - це солодкий бісквіт.



Традиційно панкейк подають з кленовим сиропом. Саме таке поєднання вважається класичним. Насправді панкейки смачно їсти з чим завгодно: свіжими ягодами, джемом, варенням, медом, арахісовим маслом, мармеладом, шоколадом, карамеллю і навіть м'якими солоними сирами - маскарпоне або філадельфією.

Але чому ж звичайне блюдо, яке багато хто в світі готує на сніданок раптом отримало статус Міжнародного свята? А все почалося з маленького жіночого гріха, вчиненого більше 500 років тому. Принаймні, так оповідає старовинна англійська легенда. Сталося це в 1445 році в англійському містечку Олні. Після початку Великого посту одній з парафіянок місцевої церкви до того захотілося поласувати панкейками на сніданок, що вона потай взялася їх смажити, але раптово задзвонив церковний дзвін і цікава до всього любителька млинців так зі сковорідкою в руках і помчала подивитися, чому ж дзвонять. З тих пір невід'ємною частиною свята панкейків став забіг домогосподарок зі сковорідками, повними маленьких пухких млинців. Мета - першою донести смачний вантаж до фінішу, перевертаючи його в повітрі, не загубивши жодного панкейку. У Північній Америці Міжнародний день панкейків вперше провели в 1950 році.

Міжнародний день панкейків - свято плаваюче і завжди збігається з Жирним вівторком, Млинцевим вівторком або ж Марді Гра, як його називають французи.

Рецепт класичних панкейків

Інгредієнти:
250 мл молока;
40 г розтопленого вершкового масла (не гарячого);
1 яйце;
4 ст. л. цукру;
1 ч. л. розпушувача;
1/4 ч. л. солі;
170 г борошна;

Приготування:
Змішайте в мисці молоко, яйце, масло і цукор, збийте віночком або вилкою. Окремо змішайте борошно, сіль і розпушувач, і, просіявши їх, додайте до молочно-яєчної суміші. Перемішайте до однорідної маси без грудочок. Готуйте панкейки на сухій розігрітій сковороді. Один панкейк - це дві столові ложки тіста. Як тільки на поверхні млинчика почнуть з'являтися бульбашки - перевертайте його.

Американські панкейки

Інгредієнти:
2 яйця;
3 ст. ложки цукру;
1 ч. ложка солі;
2 склянки молока;
2,5 склянки борошна;
1 ч. ложка соди, погашеної оцтом;
1/4 склянки олії або топленого вершкового масла;
будь-яке варення, сироп або мед.

Приготування:
Яйця збити з цукром і сіллю в густу піну.

Додати склянку молока, добре збити, по ложці всипати борошно, постійно розмішуючи масу.

Так само вести другу склянку молока і решту борошна.

Влити олію або розтоплене масло.

Погасити соду оцтом, додати в тісто і ще раз добре вимішати.

Виходить маса густини домашньої сметани.

Залишити тісто для оладок постояти у теплому 10-15 хвилин.

Розігріти пательню (краще з антипригарним покриттям).

На нічим не змащену поверхню викладати столовою ложкою оладки.

Смажити на помірному вогні до появи на поверхні бульбашок. Перевернути і підсмажити з іншого боку.

Викласти на тарілку і полити сиропом, медом або варенням.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: