Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Купуємо соковижималку. На що звернути увагу

Купуємо соковижималку. На що звернути увагу


Купуємо соковижималку. На що звернути увагу

Зараз магазини електроніки пропонують десятки найменувань соковижималок. Але не завжди даються чіткі роз'яснення щодо характеристик.


Для цитрусових

Соковижималки для цитрусових призначені тільки для переробки апельсинів, лимонів, мандаринів. Вони складаються з мотора, конусоподібної насадки і ємкості для збору соку. Чим більша їхня потужність, тим менше часу потрібно, щоб вичавити склянку соку. При виборі варто звернути увагу на об'єм ємкості для соку.



Порада:

- сік з цитрусових зберігає свою цінність тільки перші п'ять-десять хвилин після віджиму. Тому швидкість віджиму повинна бути високою.

Прилади випускають з розрахунком, щоб можна було приготувати одну - дві порції соку й відразу ж його випити. Потрібно придивитися до конструкції носика в соковижималці - він повинен бути зручним для того, щоб наливати сік у склянки.

Серед додаткових можливостей соковижималок для цитрусових варто відзначити:

- режим обертання, що чергується (реверса) - мотор крутить насадку то вправо, то вліво. Ця функція дозволяє вичавити максимальну кількість соку із фруктів;

- систему контролю кількості м'якоті в соку, за допомогою якої можна регулювати густоту одержуваного напою. Можна змінювати розмір прорізів на насадці: чим він менший, тим менше м'якоті буде в соку;

- спеціальні насадки для більших або, навпаки, плодів меншого діаметра. Точно підібраний діаметр насадки дозволяє отримувати максимум соку;

- наявність важеля, що втримує плоди під час віджиму;

- систему прямої подачі соку, що дозволяє наливати його прямо в келих, без використання додаткової ємкості. Це й зручно, і зайвого посуду мити не доведеться.

Універсальні

Універсальні соковижималки можуть вичавлювати сік практично з усіх плодів, ягід і овочів, але існують і виключення. На жаль, виняткові соковижималки здатні вичавити сік з ягід з кісточками (наприклад, вишні або черешні).

За формою сепаратора універсальні соковижималки можна розділити на циліндричні й конічні. У кожної форми є свої плюси й мінуси.

Циліндричний сепаратор дає великий вихід соку (80%), однак при цьому прилад не має функцій викиду м'якоті. На такій соковижималці зможете приготувати всього дві - три склянки соку, а після цього вам доведеться розбирати прилад і чистити сепаратор.

З конічною формою сепаратора соковижималка має спеціальний контейнер для макухи, тому викид м'якоті в таких приладах не є проблемою. Але при цьому відсоток виходу готового соку знижується до 60-70%.

У всіх універсальних апаратів потужність набагато більша, ніж у приладів для цитрусових, у межах від 200 Вт до 1200 Вт.

Немаловажний нюанс - швидкість обертання центрифуги. Від неї залежить відсоток виходу готового соку. Оптимальною швидкістю вважається 8-10 тисяч оборотів на хвилину. Тут допомагає регулятор швидкості - він дозволяє встановити оптимальну швидкість для одержання соку з різних фруктів і овочів. При використанні оптимальної швидкості віджиму соку виходить на 5% більше. У процесі готування сік виходить із соковижималки з піною. Яблука й виноград дають більше піни, а морква й капуста - менше. Убудований у посудину піновідсікач дає можливість одержувати чистий прозорий сік без піни й м'якоті.

Характеристики

Якщо ви зважилися на покупку соковижималки, то варто звертати увагу на деякі характеристики, які допоможуть купити якісний прилад.

- Матеріал, з якого зроблена сітка центрифуги, повинен бути зроблений з нержавіючої сталі. При цьому, чим частіше розташовані в ній отвори та чим вона тонша, тим вище якість віджиму соку і тим менше в ньому м'якоті.

- Убудована посудина повинна щільно прилягати до корпуса, щоб не проливатися. Не дасть соку перекинутися також тримач на корпусі.

- Зручний контейнер для подачі фруктів. Широкий лоток, що подає, для овочів і фруктів дозволяє завантажити механізм приладу з «гіркою».

- Тривалість роботи. Моделі з відносно невеликою потужністю здатні працювати без перерви близько 10 хвилин. Потім потрібна зупинка на хвилину для охолодження, щоб не допустити перегріву електродвигуна. Потужні й універсальні соковижималки можуть працювати без перерви більше 20 хвилин. Потім потрібна коротка зупинка на очищення деталей.

- Дорогі соковижималки можуть працювати безупинно необмежений час. У них самоочищення деталей відбувається автоматично в процесі роботи соковижималки, а захист від перегріву забезпечується за рахунок обдування електродвигуна вентилятором.

У магазині, після того як ви визначитеся з парою-трійкою моделей, поторкайте їх руками, спробуйте розібрати. У магазині більше однаково нічого не зробити - справжнє тестування можливе тільки в процесі експлуатації. Але зручність зборки-розбирання й зручність використання можна визначити вже на цьому етапі. Повірте, свіжий сік не стане в радість, якщо заради кожної склянки доведеться півгодини витратити на мийку соковижималки, її зборку й розбирання.

Гарна соковижималка обов'язково має в комплексі ємкість для збору соку і вкрай бажано, щоб ця ємкість була обладнана піновідсікачем, що дозволить одержувати більш якісний і прозорий сік. Ще одним нюансом, на який варто звернути увагу, є наявність поворотного носика, з якого витікає сік – у тому випадку, якщо ємкість для збору соку переповнена, носик можна повернути й сік на час перестане витікати.

Для того щоб продовжити строк роботи соковижималки, за нею необхідно правильно доглядати, а саме ретельно промивати всі деталі й корпус і прибирати на зберігання тільки в просушеному вигляді. Власники посудомийних машин повинні звернути увагу на наявність дозволу виробника соковижималки мити окремі частини приладу в посудомийці і якщо вказівки на можливість цього немає, то краще використовувати мийку ручну.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: