Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Що намазати на хліб. Готуємо "червону ікру" з манки та оселедця

Що намазати на хліб. Готуємо "червону ікру" з манки та оселедця

Що намазати на хліб. Готуємо "червону ікру" з манки та оселедця

Пропонуємо вашій увазі чергову закуску із серії «дешево та сердито».

Приготована за цим рецептом, "червона ікра" з оселедця та манки звісно не замінить справжню. Але якщо полюбляєте рибні страви у всіх їх проявах – то ця «ікорка» вам сподобається.

Інгредієнти:

1 склянка томатного соку;
1 склянка манної крупи;
1 склянка рафінованої олії без запаху;
2 оселедці (або 500 г філе);
1 цибулина.

Приготування:

Склянку томатного соку і склянку олії змішати і нагріти в неемальованій каструлі або пательні.

Щойно суміш закипить, тонкою цівкою, не перестаючи мішати, всипати манну крупу.

Продовжувати помішувати до тих пір, поки помаранчева маса не загусне і не почне відставати від стінок посудини. Зняти з вогню, охолодити.

Якщо оселедець не патраний, ретельно його почистити, промити у проточній воді, видалити кісточки і зняти шкірку. Риб’ячу ікру чи молока не викидати, а використати разом із філе.

Підготовлене філе оселедця і почищену цибулину пропустити через м’ясорубку. Додати цю масу до охолодженої червоної манки. Добре вимішати. Скуштувати і при потребі досолити.

Готову «ікру» поставити на кілька годин (а краще на добу!) у холодильник, щоб наситилася рибним ароматом.

Охолоджену рибно-манну масу намастити на чорний хліб з маслом. Прикрасити гілочкою кропу або петрушки.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: