Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Бастурма з курятини у духовці. Смачна закуска, від якої неможливо відірватися

Бастурма з курятини у духовці. Смачна закуска, від якої неможливо відірватися

Бастурма з курятини у духовці.  Смачна закуска, від якої неможливо відірватися

У класичному варіанті, бастурма це засолене в’ялене м’ясо, на приготування якого потрібно витратити досить багато часу. А ми пропонуємо нашим читачам швидкий рецепт приготування бастурми з курячого філе у духовці.

Інгредієнти:

800 грамів курячого філе;
3 склянки води;
3 лаврові листки;
3 зубці часнику;
2 столові ложки меду;
2 столові ложки солі;
2 столові ложки оливкової олії;
2 столові ложки цукру;
1 столова ложка паприки;
1 столова ложка соєвого соусу;
1 чайна ложка перцю горошком.

Приготування:

Маринад: В глибоку миску або каструльку налити води, додати цукор, сіль, перець і лавровий лист, закип’ятити і охолодити.

Куряче філе промити, розрізати уздовж на дві частини і покласти в маринад на 24 години. Ємність накрити кришкою або харчовою плівкою і поставити в холодильник.

Дістати філе з холодильника, вийняти з маринаду і промити під проточною водою, підсушити, промокнувши паперовим рушничком чи серветкою.

Перемішати оливкову олію з медом, соєвим соусом, перцем, подрібненим часником і паприкою. Намазати куряче філе отриманим соусом і залишити маринуватись 2 години.

Куряче філе загорнути в рулет і перев’язати ниткою щоб не розпадалось, відправити в холодильник на ніч.

Форму для запікання застелити фольгою і покласти рулет.

Відправити в розігріту духовку і випікати при температурі 160 ºС близько години, а потім збільшити температуру до 180 ºС і пекти ще 40 хвилин. Час від часу поливати соком який утворився під час запікання.

Після охолодження зняти нитки та нарізати бастурму порційними шматками.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: