Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 7 рецептів дієтичних Великодніх пасок

7 рецептів дієтичних Великодніх пасок

7 рецептів дієтичних Великодніх пасок

Для тих, хто піклується про свою фігуру, пропонуємо кілька рецептів дієтичних Великодніх пасок.

Паска на кефірі

Інгредієнти:
500 мл кефіру,
500 г цукру,
3 курячі або 9 перепелиних яєць,
сода, оцет, борошно (скільки візьме тісто),
сухофрукти, цукати, горіхи.

Приготування:
Соду погасіть оцтом і змішайте з кефіром і яйцями. Невеликими порціями додавайте борошно і вимішуйте, доки тісто за консистенцією буде схоже, як для оладок.

Сухофрукти, цукати і горіхи перемішайте і подрібніть у блендері. Змішайте тісто і цю суміш, вилийте в форми для випікання. Випікайте в духовці 40-45 хв. за температури 180-200 °С. Оформіть паски глазур’ю і прикрасами за бажання.

Дієтична заварна паска

Інгредієнти:
0,5 склянки молока (1%),
1,5 ч. л. сухих дріжджів,
5 яєць,
3 ст. ложки цукру,
2-3 склянки борошна,
родзинки, курага.

Приготування:
Закип’ятіть молоко і додайте в нього 1/3 склянки борошна, знову прокип’ятіть. Отримане тісто розтирайте, доки не зникнуть грудочки.

У теплому молоці розчиніть дріжджі і додайте в заварне тісто. Ретельно все перемішайте і залишіть настоюватися півгодини. Перетріть жовтки з цукром, а білки збийте в піну. Влийте все в опару і перемішайте.

Залиште тісто на 2 години в теплому місці. Потім додайте в тісто розтоплене масло, подрібнену курагу та родзинки. Ретельно перемішайте тісто і викладіть у форми для запікання. Випікайте за температури 180-200 °С.

Паска без дріжджів

Інгредієнти:
300 мл молока,
75 г маргарину,
500 г борошна,
2-3 яйця,
1 склянка цукру,
0,5 ч. л. соди,
курага, родзинки.

Приготування:
Розтопіть маргарин на водяній бані. Перетріть із цукром жовтки і додайте до теплого маргарину.

У борошно додайте яєчну суміш, підігріте молоко, погашену оцтом соду і родзинки. Добре перемішайте, додайте білки і замісіть тісто.

Форми для випікання змастіть маслом і присипте манкою або борошном, викладіть тісто і випікайте 40-45 хвилин за 180-200 °С.

Оформіть готові паски на свій смак.

Сирна паска з сухофруктами і цукатами

Інгредієнти:
1 кг нежирного сиру,
0,5 склянки сметани,
150 г вершкового масла,
100 г цукрової пудри,
сухофрукти і цукати.

Приготування:
Відтисніть сир від зайвої рідини: для цього покладіть його під гніт на 3 години. Потім протріть його через дрібне сито. Масло перемішайте з цукровою пудрою і додайте до сиру.

Збийте все разом зі сметаною, цукатами і сухофруктами і викладіть у форму, яку попередньо застеліть марлею. Витримуйте в холоді під гнітом 12 годин, перед подаванням прикрасьте сухофруктами і цукатами.

Паска без цукру з курагою і горіхами

Інгредієнти:
0,5 кг нежирного сиру,
4-5 ст. ложок фруктози,
150 г кураги,
150 г горіхів.

Приготування:
Розчиніть 2 ст. л. фруктози в 150-200 г води. Додайте курагу і проваріть її на малому вогні приблизно п’ять хвилин. Остуджену курагу перемішайте з горіхами і перемеліть у блендері.

Перетріть сир через сито і змішайте з половиною суміші з кураги і горіхів і рештою фруктози.

Форму застеліть харчовою плівкою і викладіть туди сир. Зробіть заглиблення, всередину покладіть решту кураги і горіхи, зверху накрийте сирною сумішшю. Покладіть у холодильник на 12 годин.

Перед подаванням видаліть плівку і прикрасьте курагою.

Низькокалорійна паска з ряжанкою

Інгредієнти:
2 л ряжанки,
2 л молока,
5-6 яєць,
350 г цукру,
100 г вершкового масла,
300 мл сметани.

Приготування:
Змішайте ряжанку, молоко і сметану. Відокремте білки від жовтків. Жовтки перетріть з цукром і додайте до суміші молока, ряжанки та сметани.

Покладіть усе на вогонь і доведіть до кипіння. Зачекайте, доки відійде сироватка, суміш відкиньте на марлю і дайте стекти рідині.

Через дві години все відіжміть, додайте олію і перемішайте. Викладіть суміш у форму і залиште в холоді на 12 годин.

Сирна паска з фініками і вишнею

Інгредієнти:
2 л молока,
200 г сиру,
100 г вершків,
50 г вершкового масла,
50 г цукру,
3 яйця,
100 г фініків без кісточок,
50 г сушеної вишні без кісточок,
дрібка лимонної кислоти і ваніль за смаком.

Приготування:
Молоко закип’ятіть, зніміть з вогню і додайте лимонну кислоту: молоко незабаром згорнеться. Цю суміш викладіть на серветку, щоб стекла сироватка.

Вершкове масло розітріть із цукром, додайте яйця і ваніль. Потім додайте сир і молочну суміш, перемішайте. Додайте фініки, вишні і збиті вершки.

Змішайте всі і акуратно викладіть у форму.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: