Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо запіканку з курятиною та печерицями. Просто та смачно

Готуємо запіканку з курятиною та печерицями. Просто та смачно

Готуємо запіканку з курятиною та печерицями. Просто та смачно

Запіканка – це своєрідна антикризова страва, яку легко готувати, а подати можна і замість основної страви, і на обідній святковий стіл.

Пропонуємо вам рецепт ситної та смачної запіканки із простих продуктів – з курячим філе та печерицями.

Інгредієнти:

400 грамів курячого філе;
300 грамів вершків;
150 грамів твердого сиру;
100 грамів молока;
12 печериць;
8 картоплин;
2 цибулини;
2 столові ложки борошна;
2 столові ложки сметани;
сіль;
чорний мелений перець.

Приготування:

Печериці порізати шматочками і підсмажити, додати подрібнену цибулю та смажити поки вона не стане прозорою, все ретельно перемішувати.

Картоплю почистити і порізати соломкою, додати в сковорідку до печериць і цибулі та смажити близько 10 хвилин до утворення золотистої шкірочки. Посолити і гарненько вимішати.

Куряче філе промити, порізати кубиками і підсмажити на окремій сковорідці, додати сіль та перець, перемішати.

В каструльку додати по 2 столові ложки борошна і сметани, молоко, вершки, все перемішати і довести до кипіння, прокип’ятити 3 хвилини постійно помішуючи.

Підготувати форму для запікання та викласти печериці з цибулею, картоплею і обсмажене куряче філе.

Залити приготованим соусом та посипати зверху потертим на крупній тертці твердим сиром.

Помістити в розігріту духовку і запікати близько 40 хвилин при температурі 200 ºС.

Готову запіканку подавати в гарячому вигляді. З нею чудово смакуватимуть свіжі овочі або легкий овочевий салат.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: