Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Запікаємо скумбрію з яблуками. Буде смачно та корисно

Запікаємо скумбрію з яблуками. Буде смачно та корисно


Запікаємо скумбрію з яблуками. Буде смачно та корисно

Пропонуємо вам приготувати скумбрію за цим рецептом та насолодитися її ніжним смаком. Адже дієтологи стверджують, що запечена риба найкраще засвоюється нашим організмом.

У ній міститься кальцій, селен, фтор, цинк і велика кількість фосфору. Тому, щоб не хворіти, варто частенько їсти рибні страви.

Інгредієнти:

1 заморожена скумбрія;
5 яблук;
1 лимон;
1 цибулина;
40 грамів вершкового масла;
2 столові ложки соєвого соусу;
розмарин;
перець.

Приготування:

Рибу розморозити, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка або серветки.

Розділити рибу на філе, потерти перцем і розмарином, збризнути соєвим соусом і залишити маринуватись на 15- 20 хвилин. Соєвий соус використовується, щоб замінити сіль. Якщо під рукою його не виявилось, можна рибу трішки посолити.

Порізати цибулю соломкою, 2 яблука і лимон тонкими скибочками, додати 1 столову ложку соєвого соусу, поперчити і акуратно все вимішати.

Форму для запікання застелити фольгою, зробивши з неї невелику ємність, куди викладатиметься скумбрія.

На дно формочки з фольги викласти шар з яблук, цибулі і лимона. Зверху покласти філе скумбрії, животиком на подушку з яблук, а спинкою доверху.

На рибу викласти тонкі пластинки порізаного вершкового масла.

З яблук, які залишились, видушити сік і залити ним рибу, поверх масла.

Форму для запікання поставити в розігріту духовку. Запікати близько 20 хвилини при температурі 180 ºС.

Риба чудово смакує з печеною картоплею і овочами. Можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: