Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як приготувати фалафель. Три рецепти

Як приготувати фалафель. Три рецепти


Як приготувати фалафель. Три рецепти

Фалафель - це страва арабської кухні, яке готується з вареного нуту та спецій. Бобові перетирають в пасту або пюре, потім змішують з різними спеціями та прянощами і обсмажують в олії.

Фалафель "класичний"

Інгредієнти:
250 г сухого нуту;
1 л води;
3 ст.л. булгуру.
5 зубчиків часнику;
1 велика цибулина;
3 ст.л. меленого кумина;
1 ст.л. меленого коріандру (насіння);
1 ч.л. солі;
1 ч.л. порошку каррі;
1/4 ч.л. чорного меленого перцю;
1/4 ч.л. кайенского перцю;
щіпка меленого кардамону;
4 ст.л. борошна;
1 яйце;
пучок петрушки;
пучок кінзи.

Приготування:

Замочити нут на 4-5 годин, потім подрібнити в блендері.

Окремо подрібнити зелень, цибулю і часник, змішати з пастою з нуту, додати спеції, збите яйце, перемішати і залишити приблизно на півгодини.

Додати борошно, ретельно вимішати, та з тіста зробити невеликі кульки.

Обсмажити у фритюрі до золотистого кольору і викласти на серветку для видалення зайвого жиру.

Фалафель "простий"

Інгредієнти:
1,5 склянки нуту;
2 цибулини;
1 ч.л. насіння коріандру;
1 ч.л. зіри;
2 ст.л. крохмалю (або 1 яйце);
5 ст.л. борошна;
сіль;
пучок петрушки.

Приготування:

Замочити нут на ніч, потім злити воду і подрібніть його у блендері.

Нарізати дуже дрібно петрушку тап цибулю. Коріандр і зіру злегка обсмажити на сухій сковорідці, щоби посилити аромат, а потім подрібнити в блендері.

Додати у крохмаль 6 ст.л. води, добре розмішати. Змішати всі інгредієнти, додати борошно, вимісити однорідне тісто.

Обсмажити кульки фалафель у фритюрі.

Фалафель "гострий"

Інгредієнти:
стакан нуту;
3-5 зубчиків часнику;
1 велика цибулина;
1 гострий перець;
1/2 ст.л. куркуми;
1/2 ст.л. зерен кардамону;
1/2 ч.л. коріандру;
1/2 ч.л. кумину;
пучок петрушки;
пучок кінзи;
1 ст.л борошна.

Приготування:

Нут замочити на ніч. На ранок розкласти його на рушник для просушування.

Тим часом підготувати спеції: дрібно нарізати зелень та цибулю, вичавити через прес часник, подрібнити спеції в ступці або млинку.

Підсушений нут треба подрібнити в блендері або кухонному комбайні, додати спецій і знову збити. Додайте сіль.

Сформувати кульки завбільшки з волоський горіх. Обсмажити кульки у фритюрі.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: