Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо гречану запіканку з курятиною та печерицями

Готуємо гречану запіканку з курятиною та печерицями


Готуємо гречану запіканку з курятиною та печерицями

Досить часто буває, що з вечора залишилося трохи гречки, і це чудовий привід приготувати гречану запіканку з курячим м’ясом та печерицями.

Волога, соковита, ароматна – ця запіканка нікого не залишить байдужим. А якщо гречки не залишилося, просто зваріть нову.

Інгредієнти:
300 г вареної гречки;
300 г курячого філе;
300 г печериць;
1 велика цибулина;
200 г сметани;
1 яйце;
100 г твердого сиру;
соняшникова олія або вершкове масло для смаження;
сіль, перець на смак.

Приготування:

Цибулю посікти дрібно. Печериці порізати тоненькими скибочками.

Куряче філе порізати на дрібні шматочки, обсмажити на розігрітій пательні в невеликій кількості олії. Додати дрібно порізану цибулю, смажити до золотистого кольору, після чого покласти порізані печериці. Готувати до випарування рідини. Посолити, поперчити,зняти з вогню.

У глибоке деко або пательню діаметром приблизно 24-25 см викласти підсмажену суміш курячого м’яса, цибулі та грибів. Зверху покласти варену гречку, розрівняти.

Яйце збити зі сметаною, трішки підсолити до смаку і залити цією сумішшю інгредієнти для запіканки.

Зверху посипати потертим на грубій тертці сиром.

Поставити деко із запіканкою в розігріту до 180 градусів духовку, запікати до зарум’янення сирної скоринки.

Готову запіканку дістати з духовки. Дати трішки схолонути (5-10 хв.) порізати на порційні квадрати, подавати зі сметаною або соусом тартар.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: