Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо капусняк на копчених реберцях

Готуємо капусняк на копчених реберцях


Готуємо капусняк на копчених реберцях

Завдяки копченостям капусняк набуває приємного аромату димку. А в дуеті з квашеною капустою він звучить просто ідеально. Добавки проситимуть усі.

Інгредієнти:
На 3,5 л води:
500 г квашеної капусти;
500 г картоплі;
300 г копчених реберець;
100 г моркви;
150 г цибулі;
2 скл. темної квасолі;
2 лаврових листка;
соняшникова олія для смаження;
2 ст. ложки борошна;
4–5 зубців часнику.
сіль, перець, зелень.



Приготування:

Квасолю замочити на 8–12 год, поміняти воду і варити до готовності. Копчені реберця покласти в каструлю з водою і варити 30 хв на невеликому вогні.

Квашену капусту промити, добре її відтиснути і додати в каструлю з реберцями. Відтак додати порізану кубиками картоплю, довести до кипіння і варити 25-30 хв.

Тим часом зварену квасолю невеликими порціями викласти на друшляк і перетерти товкачем, щоб відділити м’якоть від шкірки. В перем’яту квасолю потрохи доливати воду, в якій вона варилася.

Квасолю з дуже тонкою шкіркою можна просто відцідити, добре розім’яти товкачем і разом з водою, в якій вона варилася, додати в каструлю. Квасолеве пюре додати в каструлю і посолити капусняк.

Порізану півкільцями цибулю смажити на олії 7-8 хв Потім додати потерту на крупній терці моркву і обсмажити. Додати в каструлю обсмажені моркву і цибулю, а також лавровий лист.

В цій же сковорідці обжарити на олії 2 ст. л. борошна до світло-коричневого кольору і також додати в каструлю.

Вичавити часник, проварити ще 2 хв, накрити кришкою і дати настоятись 20-30 хв. Подавати із зеленню.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: