Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо тефтелі з рисом під журавлинним соусом

Готуємо тефтелі з рисом під журавлинним соусом


Готуємо тефтелі з рисом під журавлинним соусом

Навчитися готувати тефтелі досить просто. Можна використовувати практично будь-який фарш, додати овочі і крупи, подавати з різними гарнірами. Кожен раз вийде справжній кулінарний шедевр.

Але треба дотримуватися наступних правил:

Фарш повинен бути свіжим, купувати його можна тільки у перевірених виробників.

У тефтелі треба обов’язково додавати рис або інші крупи та овочі. Вони роблять готовий продукт більш пухким і ніжним.

Перед тим як катати кульки з фаршу, його треба добре відбити. Процес цей простий, хоч і виглядає трохи кумедно. Зберіть весь фарш «колобок» і з силою киньте його в миску або на стіл. Повторіть приблизно 8-10 разів.



Інгредієнти:
Свинина — 400 г;
Цибулина — 1 шт;.
Часник — 1 зубчик;
Рис довгозернистий — 100 г;
Борошно — за смаком;
Яєчний білок — 1 шт;
Сіль і перець — за смаком.

Для соусу:
Журавлина — 250 г;
Цукор — 75 г.

Приготування:

Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності (1 частина рису — 1,2 частини води).

М’ясо перемелюємо на середній решітці двічі. Фарш відбиваємо. Нарізаємо цибулю, віджимаємо сік.

У фарш додаємо цибулю, роздавлений часник, сіль і перець.

Змішуємо фарш з рисом, додаємо трохи збитий яєчний білок, все добре перемішуємо.

Із фаршу ліпимо тефтелі. Паніруємо в борошні двічі. Обсмажуємо тефтелі на пательні до утворення щільної скоринки.

Тефтелі випікаємо при температурі 160 градусів 10-15 хвилин. При подачі на стіл — заливаємо журавлинним соусом.

Приготування соусу:

Ягоди висипаємо в сотейник, тиснемо, варимо, помішуючи, поки ягоди не пустять сік і не почнуть трохи закипати.

Додаємо цукор. Знімаємо соус з вогню і проціджуємо.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: