Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо хрусткі вергуни

Готуємо хрусткі вергуни


Готуємо хрусткі вергуни

Такий солодкий наїдок вимагає зовсім трохи вашого часу і ще менше зусиль. Але задоволеними будуть абсолютно всі у вашому домі.

Рецептом цього печива поділилася з "Львівською газетою" пані Мар’яна Галькович.



Інгредієнти:
1 склянка сметани;
1 яйце;
2 ст.ложки розтопленого вершкового масла;
4 ст.ложки цукру;
0,5 ч.ложки ванільного цукру;
1/3 ч.ложки солі;
1/2 ч.ложки соди;
1 ч.ложка розпушувача;
3 склянки борошна;
50 г цукрової пудри.

Приготування:

Збиваємо вінчиком сметану, додаючи спочатку яйце та масло, а далі – цукор, ванільний цукор і сіль. Просіяне борошно разом із содою та розпушувачем – додаємо до рідкої маси.

Замішуємо м’яке тісто, яке не прилипає до рук (якщо прилипає, додайте ще трохи борошна).

В тісто додаємо ложку алкоголю, аби під час смаження вергуни не всотували олію.

Готове тісто ділимо на 3 рівні частини залишити на 20 хвилин.

Після цього розкачуємо його на коржі завтовшки близько 5 мм. Кожен по-черзі нарізаємо на прямокутники або ромбики завширшки 3 см та завдовжки 8-10 см.

В центрі кожного прямокутничка робимо повздовжній проріз, не дорізаючи до краю 1 см, і вивертаємо верхню частину прямокутника через отвір на інший бік.

Готуємо хрусткі вергуни


Смажимо на середньому вогні у великій кількості розігрітої олії.

Кожну порцію смажених вергунів посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: