Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 3 рецепти приготування скумбрії. Солимо, запікаємо, робимо рулет

3 рецепти приготування скумбрії. Солимо, запікаємо, робимо рулет


3 рецепти приготування скумбрії. Солимо, запікаємо, робимо рулет

Чи знаєте ви, що скумбрія не тільки має відмінний смак, а й надзвичайно корисна для організму.

Споживаючи 100 г м’яса скумбрії, ви забезпечуєте себе половиною щоденної норми білка. Вчені стверджують, що жирні кислоти Омега-3, які є в ній, запобігають серцево-судинним недугам, знижуючи ризик виникнення тромбів. Скумбрія також має в складі нікотинову кислоту і вітамін Д, які відіграють важливу роль у процесі оздоровлення кісток і нервової системи.




Рулет зі скумбрії

Інгредієнти:
3 скумбрії;
2 морквини;
3 яйця;
1-2 мариновані огірочки;
30 г желатину;

Приготування:
Для початку підготуємо скумбрію: рибу дістанемо розморожуватися, знімемо плівки, відріжемо голови, хвости і плавники, як слід промиємо. Перевіряємо, щоб не залишилося жодної кісточки. Зваримо круто 3-4 яйця, також відваримо моркву. Охолоджені яйця і моркву натираємо на крупній тертці. Огірки ріжемо соломкою.

Розстелити харчову плівку і викладаємо рибне філе м’ясом догори. Рясно приправляємо, солимо. Посипаємо скумбрію порошковим желатином. Зверху розподіляємо яйця, моркву й огірки. Згортаємо із скумбрії тугий рулет, плівку як слід закріплюємо.

Кип’ятимо в каструлі воду, підсолюємо і поміщаємо туди рулет. Варимо 40 хвилин. Потім дістаємо, кладемо на дошку і зверху поміщаємо прес. Залишаємо до повного охолодження.


Солона скумбрія

Інгредієнти:
2 скумбрії;
2 цибулини;
1 лайм;
3-4 ст.л. олії;
2 лаврових листки;
5 горошин чорного і 5 – духмяного перцю;
2 гвоздички;
5 ст.л. солі;
1 л води;
1 ст.л. цукру;

Приготування:
Для початку необхідно видалити у скумбрії хвіст, плавники і голову, а також ретельно її випатрати. Бажано, виймаючи з риби нутрощі, видалити також і чорну плівку, яка покриває її черевце, оскільки вона буде давати гіркоту. Після цього рибу необхідно вийняти і зняти з нього шкірку. Найкраще скумбрія просолиться в тому випадку, якщо порізати її на рівні порційні частини.

Можна також видалити хребет. Найзручніше це робити, розрізавши тушку уздовж на дві частини. Для приготування маринаду, необхідно 1 л води закип’ятити, додати сіль, цукор, спеції. Після цього поміщаємо рибу в скляний або емальований посуд, заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і кладемо в холодильник.

Через кілька годин злийте сік, що виділився, і нехай ще 10 годин постоїть. Після того подавати з нарізаною цибулею, краплею олії і соком лайма.


Cкумбрія, запечена із зеленню та часником

Інгредієнти:
2 тушки скумбрії;
6-8 горошин духмяного перцю;
2 зубчики часнику;
1 пучок петрушки;
1\2 лимона (сік);
2 ст. л. оливкової олії;
сіль за смаком.

Приготування:
Підготувати рибу, промити, видалити нутрощі і зябра. 1 зубчик часнику нарізати тонкими пластиками, другий з’єднати в окремому посуді з сіллю і духмяним перцем, розтерти, додати в суміш лимонний сік і масло, пермішати.

Викласти рибу на вдвічі складений великий аркуш фольги, приготованою сумішшю натерти зовні і всередині. Перемішати нарізану зелень з пластиками часнику, наповнити сумішшю черевце риби і щільно загорнути її у фольгу. Спочатку риба у фользі повинна промаринуватися за кімнатної температури близько 40 хв, потім її кладемо в розігріту духовку.

Готується запечена з часником і зеленню скумбрія за температури 190 градусів протягом 40 хвилин.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: