Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо лікер «Амаретто» в домашніх умовах

Готуємо лікер «Амаретто» в домашніх умовах


Готуємо лікер «Амаретто» в домашніх умовах

Пропонуємо вам приготувати лікер, який дуже схожий за смаком на справжній «Амаретто» та має чудовий мигдально-горіховий з нотками кави і ванілі смак

Інгредієнти:

0,5 л горілки;
по 50 г ядер абрикосових кісточок і мигдалю;
по 150 мл води і цукру;
2 ч. ложки ванільного цукру;
дрібка кориці;
3 г розчинної кави;
2 бутони гвоздики;



Приготування:

Залити мигдаль окропом, настояти 3–5 хв, почистити, підсушити до золотистого кольору на сухій сковороді, за 1–2 хв до закінчення обсмажування додати гвоздику і перець.

Помити абрикосові ядра, додати до них корицю і перемішати. Мигдаль і ядра засипати в чисту суху банку.

Приготувати сироп: висипати цукор на сковороду з антипригарним покриттям, додати 50 мл води. Прогріти на малому вогні періодично перемішуючи, поки суміш набуде карамельного кольору.

Потім додати ванільний цукор, поволі влити 100 мл води, перемішати. Сироп влити в банку з горіхами.

Коли суміш охолоне до кімнатної температури, додати горілку і каву, щільно закрити пляшку, кілька разів струснути і поставити в темне прохолодне місце на 30–35 днів, струшувати 3–4 рази на тиждень.

Профільтрувати готовий напій.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: