Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 7 рецептів новорічних коктейлів на будь-який смак

7 рецептів новорічних коктейлів на будь-який смак


7 рецептів новорічних коктейлів на будь-який смак

Коктейлі допоможуть вам створити новорічну атмосферу та здивувати гостей.

Адже за святковим столом напої грають не меншу роль, ніж салати або гаряче.



Коктейль «Святковий пунш»

100 мл імбирного елю (пшеничного пива), 3 склянки ананасового соку, 3 склянки лимонаду, 3 чашки журавлинного соку.

Ананасовий сік, лимонад, журавлинний сік перемішати. Налити суміш у холодний келих на 2/3, долити до повного об’єму пиво. Подавати коктейль охолодженим.

Коктейль «Манхеттен новорічний»

40 мл бурбона, 20 мл червоного вермуту, вишня, лимон.

З’єднати всі інгредієнти в шейкері, додавши лід, струснути, налити коктейль у келих, оформити коктейль «Манхеттен новорічний» вишнею на шпажці й лимонною цедрою.

Коктейль із горілкою «Імбирне шампанське»

30 мл горілки, 3 кубики льоду, 2 скибочки свіжого імбиру, шампанське.

Імбир нарізати тонкими скибочками, скласти в шейкер, трохи притиснути ложкою, щоб яскравіше виявився аромат, влити горілку, додати лід, струснути, налити суміш у келих, покласти лід, влити шампанське й подати коктейль, оформивши за смаком.

Пунш ананасовий

70 г селери, 2 склянки соку ананаса, 1/2 склянки води, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. коріандру.

Потерти селеру на дрібній тертці, скласти в чашу блендера, додати інші інгредієнти, перемішати до однорідності. Процідити пунш через сито. Подавати пунш ананасовий у холодному вигляді.

Молочний коктейль

На 2 склянки: 300 мл козячого молока (можна замінити коров’ячим), 100 г шоколадного морозива, банан, цукор за смаком, кубики льоду за бажанням.
Банан помити, почистити від шкірки. Порізати його шматочками. Молоко налити в блендер, додати банан і цукор, морозиво із шоколадом. Збивати приблизно 5 хвилин до повітряної піни. Розлити коктейль у стаканчики і подавати.

Коньячний пунш

2 л води, 500 мл горілки, 400 мл коньяку, 10 лимонів, 3 апельсини, 1 кг цукру.

Розтерти цукор із цедрою апельсинів і лимонів. Очистити лимони й апельсини від білої скоринки, вибрати насіння, нарізати кружальцями, викласти в порцеляновий/керамічний посуд, додати цукор із цедрою, влити окріп. Коли цукор розчиниться, а вода охолоне, влити горілку й коньяк, накрити ємність теплою щільною тканиною (пледом, ковдрою), залишити на 3 години. Перед подаванням пунш процідити.

Коньячний грейпфрут-фіз

По 50 мл мінеральної води й грейпфрутового соку, 35 мл коньяку, 15 мл соку лимона, 1 яйце, 2 ч. л. меду.

Влити всі інгредієнти, крім води, у шейкер, добре перемішати. Перелити коктейль у склянку, поклавши в нього попередньо необхідну кількість льоду, долити мінеральну воду.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: