Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Розвантажуємо організм після свят. 7 рецептів смачних супів

Розвантажуємо організм після свят. 7 рецептів смачних супів


Розвантажуємо організм після свят. 7 рецептів смачних супів

Після новорічного переїдання непогано б трохи розвантажити свій організм. Найкращий дієтичний продукт – суп. Варіантів супів може бути скільки завгодно: овочевий, на бульйоні чи з рибою.

Ці супи не лише легко готувати, вони ще й не дуже калорійні, духмяні і дуже смачні!



Квасолевий суп

Інгредієнти:
1 банка консервованої квасолі,
250 г маринованих шампіньйонів,
100 г маринованих огірків,
цибулина, часник, спеції та приправи.

Приготування:
Цибулю дрібно нарізати і викласти у попередньо розігріту сковорідку. Можна додати трохи соняшникової олії. Обсмажити цибулю і накрити її покришкою.

Тим часом дрібно нарізати огірочки та грибочки. Викласти все це в сковорідку і накрити її покришкою.

Через 10 хвилин викласти в каструлю квасолю разом із соусом. Закрити покришкою і обсмажити хвилин 15, зменшивши вогонь.
Поклавши каструлю з водою на вогонь. Коли вода закипить – викласти вміст сковорідки в каструлю. Додати в суп приправи і спеції. Варити 20 хвилин.
Можна викласти все в блендер і зробити суп-пюре.

Суп-пюре з брокколі

Інгредієнти:
2 помідора,
6 цибулин,
брокколі або цвітна капуста,
болгарський перець,
селера і будь-яка зелень.

Приготування:
Продукти нарізати і зварити до готовності. Трохи остудити, подрібнити у блендері. Приправити за смаком і подавати.

Суп по-французьки з блакитним сиром

Інгредієнти:
0,5 л курячого бульйону,
100 г блакитного сиру («Дор блю», «Рокфор»),
150 г очищених креветок,
1 біла цибулина,
3 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. борошна,
0,5 л молока,
250 г шпинату,
вершки 10%,
сіль, перець.

Приготування:
У каструлі з товстим дном розігріти олію і обсмажити в ній подрібнену кубиками цибулю до прозорості. Присипати борошном і протушкувати, помішуючи, 2-3 хв. Залити гарячим бульйоном і довести до кипіння. Влити в суп молоко, варити 5 хвилин.

Розкришити сир і, постійно помішуючи, додати в суп. Дати сиру розчинитися в супі повністю.

Вимити листя шпинату і подрібнити, додати в суп. Варити на малому вогні ще 5 хв. Заправити суп вершками, посолити, поперчити.
Креветки додати в суп, довести до кипіння і варити 2 хвилини.
Подавати відразу ж. Можна прикрасити суп зеленню і цілими креветками.

Легкий тайський суп-пюре

Інгредієнти:
1 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. кокосової олії,
1 зубок часнику,
4 цибулини шалоту,
2 перці-чилі,
1 ст. л. лемонграсу,
425 мл курячого бульйону,
4 склянки м’якоті гарбуза,
1,5 склянки несолодкого кокосового молока,
1 пучок свіжого базиліку.

Приготування:
У каструлі нагріти оливкову і кокосову олію на малому вогні. Подрібнений часник, цибулю, чилі і лемонграсс додати в олію і прогріти до появи аромату, стежачи, щоб часник не почав підгоряти. Додати все це в курячий бульйон, влити кокосове молоко, додати гарбуз і довести до кипіння. Готувати, доки гарбуз не стане м’яким. Блендером зробити пюре. Подавати зі свіжим листям базиліку.

Суп зі шпинатом

Інгредієнти:
500 г курячого м’яса,
по 400 г свіжої капусти і картоплі,
200 г помідорів,
100 г шпинату,
2 морквини,
цибулина,
1 корінь петрушки,
1 ст. л. олії, сіль, перець.

Приготування:
На м’ясі приготувати бульйон. Невеликими квадратиками нарізати капусту, скибочками – цибулю і овочі, обсмажити їх в олії. Капусту покласти в каструлю до коріння, влити бульйон, довести до кипіння, покласти картоплю кубиками, півгодини проварити. Шпинат покласти в суп за 5 хв. до закінчення варіння разом із помідорами, нарізаними кубиками, також суп поперчити і посолити, додати лавровий листок. Перед подаванням додати в суп сметану.

Овочевий суп із білими грибами

Інгредієнти:
750 мл м’ясного бульйону,
500 г білих грибів,
350 г картоплі,
2 стебла цибулі-порею,
1 цибулина,
1 ст. л. вершкового масла,
сметана, майоран, перець, сіль.

Приготування:
Картоплю почистити і крупно нарізати, 20 хв. проварити в бульйоні, потім процідити його, а картоплю потовкти. Дрібно нарізати цибулю, обсмажити її разом із нарізаним кільцями пореєм у вершковому маслі, додати гриби, обсмажити. Додати суміш у бульйон разом із картоплею, 20 хв. проварити, поперчити і посолити, додати сметану, ще раз довести до кипіння і подати, приправивши майораном.

Вершковий суп із фореллю

Інгредієнти:
300 г форелі,
200 г цибулі,
4-5 картоплин,
2 помідори,
1 морквина,
500 мл вершків 10%,
олія, зелень, перець, сіль.

Приготування:
Цибулю нарізати і обсмажити в каструлі в олії, додати моркву, потерту на тертці, очищені від шкірки помідори, нарізані кубиками, все потушкувати. Влити до овочів 1 л води, довести до кипіння, викласти нарізану брусочками картоплю, варити 10 хв., додати великі шматочки риби, влити вершки, посолити і поперчити суп, варити до готовності картоплі.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: