Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 7 порад, як використати перестиглі банани

7 порад, як використати перестиглі банани


7 порад, як використати перестиглі банани

Зазвичай, ми смакуємо їх свіжими, але буває так, що, купивши цих фруктів трохи більше, ніж потрібно, постає питання, як використати, що приготувати з перестиглих бананів, шкірка яких вкрилася коричневими плямочками?

Пропонуємо вашій увазі 7 рецептів страв та напоїв з бананів. Тим паче, що у стиглих бананах набагато більше корисних вітамінів та різних мікроелементів. Цікаві факти про банани можна дізнатися тут.



1. Бананові сирники

М’які стиглі і переспілі банани стануть чудовим додатком для смачних сирників.

Інгредієнти:
3 банани,
1 яйце,
4 ст. л. цукру,
1,5 скл. борошна,
400 г сиру,
олія для смаження.

Приготування
Розім’яти м’якоть бананів виделкою, з’єднати отриману масу з сиром і цукром. Перемішати гарненько тісто, додаючи в нього поступово борошно. Вимішати масу, як на звичайні сирники, з’єднати з яйцем і знову перемішати. Поставити тісто на деякий час у холодильник (з охолодженого тіста сирники будуть формуватися набагато легше).

Після того, як сирно-бананова маса охолоне, вийняти її з холодильника і наліпити звичайних кругленьких сирників. Обваляти їх у борошні й обсмажити на розігрітій олії. Готовий продукт має ніжний і приємний смак. Такі сирники можна їсти як гарячими, так і холодними. Їх подають разом з будь-яким джемом, сметаною або медом.


2. Ароматні кекси з бананами

Банани також можуть стати чудовим сировиною для приготування кексів.

Інгредієнти:
2 скл. борошна,
1 ч. л. соди,
чверть ч. л. солі,
100 г вершкового масла,
4 стиглих банани,
2 яйця,
150 г цукру.

Приготування
Поставити духовку розігріватися до 180 градусів, форми для кексів змастити маслом. У великій мисці з’єднати борошно з содою і сіллю. Окремо збити м’яке вершкове масло з цукром. Додати до цієї маси трохи збиті яйця і бананове пюре, добре вимішати. З’єднати бананову суміш з борошняною масою і знову перемішати. Отримане тісто розлити у підготовлені форми і випікати 15- 20 хвилин у гарячій духовці.


3. Бананові млинці

Інгредієнти:
6-7 стиглих м’яких бананів,
2 яйця,
150 мл молока,
50 г вершкового масла,
1,5 ст. л. цукру,
1 ч. л. розпушувача,
1 ст. муки,
щіпка солі, олія для смаження.

Приготування
У великій ємності з’єднати борошно разом з розпушувачем. Сформувати в ній лунку, вбити туди пару яєць і влити половину молока, вимісити тісто до однорідності, після цього додати іншу частину молока і масло. М’які банани розім’яти до стану кашки, змішати з ними цукор і сіль. Після цього з’єднати отриману масу з тістом. Гарненько перемішати всі інгредієнти і почати смажити млинці на добре розігрітій сковорідці на олії.


4. Десерт зі смаженим бананом

Ця страва готується дуже швидко, при цьому такий десерт відрізняється чудовим поєднанням солодкого і кислинки, що обов’язково сподобається дорослим і дітям.

Інгредієнти:
5 бананів,
1 лимон,
3 ст. л. цукру,
1 ст. л. масла,
300-400 г морозива,
100 г пісочного печива,
25 г шоколаду.

Приготування
Розігріти духовку при температурі 220 С. Форму для запікання бананів добре змастити маслом. Банани почисти і розрізати повздовж. Покласти в форму одним шаром. Натерти на дрібній тертці цедру лимону і посипати нею банани. Туди ж додати сік лимона і цукор. Запікати 10 хвилин. Страву слід подавати гарячою. На порційну тарілку викласти шматки запеченого банану, зверху покласти морозиво та подрібнене печиво. Полити лимонним соком, який залишився в формі, і гарячим шоколадом. Десерт готовий!


5. Фруктовий салат з бананом

Такі салати – найкорисніші, адже всі мікроелементи і вітаміни, що містяться у фруктах, потрапляють в організм в незмінному вигляді завдяки тому, що відсутня термічна обробка.

Інгредієнти:
2 середнього розміру апельсини, 1/2 середнього грейпфрута, одне яблуко, 2 ківі, 1 банан, 2 великі полуниці, 80-100 г червоного винограду, 150-200 г сметани або йогурту, 1 ст. л. цукру.

Приготування
Апельсини вимити, з одного віджати сік. Яблуко очистити від шкірки і відокремити м’яку частину. Фрукти розрізати на 2-3 шматочки, скласти в салатник. Аналогічні дії виконати з грейпфрутом. Видалити кісточки. Ківі почистити, розрізати навпіл, а потім кожну частину нарізати півкільцями товщиною 0,5 – 0,7 см, скласти в салатник до цитрусових.

Виноград ретельно вимити, потім розрізати кожну ягоду навпіл і видалити кісточки. Дрібні ягоди можна покласти цілими. Банан очистити від шкірки і розрізати вздовж, а потім нарізати кожну половинку поперечними шматочками, товщиною 0,5 см. Додати нарізані банани до інших фруктів. Для соусу потрібно в окремій ємності з’єднати сметану (чи йогурт), цукор і сік одного апельсина, ретельно перемішати. Вилити соус на розкладені в салатнику фрукти, прикрасити полуницею і охолодити.


6. Вишнево-банановий коктейль

Насправді, варіацій фруктово-молочних коктейлів є безліч. До бананової основи можна додавати будь-які ягоди і фрукти.

Інгредієнти:
1 банан,
200 мл молока,
20 г цукру,
150 г вишень (можна заморожених).

Приготування
У чашу блендера покласти попередньо охолоджені банан і вишні, засипати цукор. Налити молоко. Змолоти все це в однорідну масу. Розлити у склянки, вставити трубочки, можна посипати тертим шоколадом або прикрасити цілими ягодами – і відразу ж подавати, поки коктейль холодний!


7. Бананове варення

Одне з найбільш незвичних і смачних застосувань бананів – приготування варення.

Інгредієнти:
1 кг бананів без шкірки,
2 скл. цукру,
1 скл. води,
1,5 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування
Фрукти порізати кільцями. Закип’ятити воду з цукром, додати порізані банани. Варити годину. За п’ять хвилин до того, як потрібно буде розливати варення з бананів у банки, всипати кислоту, щоб страва не була дуже солодкою. Баночки простерилізувати в духовці, кришки прокип’ятити. Заповнити гарячим варенням. Зберігати готовий продукт у темному прохолодному місці.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: