Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 5 рецептів приготування пасти карбонара

5 рецептів приготування пасти карбонара


5 рецептів приготування пасти карбонара

Паста карбонара — це одна з найвідоміших страв італійської кухні, яка готується зі спагеті (або іншими видами макаронів), беконом, сиром і яєчними жовтками.

"Порадник" пропонує вашій увазі 5 рецетів приготування пасти карбонара. Переконайтеся, шо це не так складно, як може здатися на перший погляд.



1. Паста карбонара з беконом і пармезаном

Інгредієнти:
100 г бекону;
50 г сиру Пекоріно Романо;
50 г пармезану;
3 великих яйця;
350 г спагеті;
2 зубчики часнику;
50 г олії;
сіль і мелений перець.

Приготування:
Закип'ятіть воду в каструлі. Дрібно наріжте бекон, натріть обидва види сиру на тертці. В окремій тарілці збийте яйця і додайте перець. Відставте бекон, сир і яйця в бік.

Окріп посоліть та відваріть спагеті. Поки спагеті варяться, зробіть надрізи на зубчиках часнику і підсмажте на олії бекон з часником. Коли скибочки бекону стануть коричневими і хрусткими, часник можна забрати. Коли спагеті будуть готові, викладіть їх на сковороду з беконом.

Візьміть більшу частину тертого сиру і змішайте його зі збитими яйцями. Отриману суміш вилийте на сковороду. При необхідності додайте кілька столових ложок води (можна брати воду, в якій варилися спагеті). Додайте трохи солі, і паста карбонара готова!

2. Паста карбонара з вершками, беконом і грибами

Інгредієнти:
столова ложка рослинної олії;
3 великі білі цибулі, нарізані кільцями;
600 г свіжих нарізаних грибів;
1 столова ложка олії;
800 г бекону;
8 яєць;
чашка жирних вершків;
чашка тертого пармезану;
800 г спагеті;
трохи петрушки;
мелений червоний перець.

Приготування:
Соус. Підсмажте цибулю на рослинній олії так, щоб вона стала золотистого відтінку, і викладіть зарум'янену цибулю на окрему тарілку або паперовий рушник. На тій же сковороді підсмажте гриби. Коли гриби будуть готові, додайте на сковороду бекон і цибулю. Продовжуйте підсмажувати на середньому вогні, поки бекон не набуде коричневого відтінку. В окремій тарілці збийте яйця, вершки і тертий сир. Отриману суміш вилийте на сковороду і готуйте, поки соус не загусне.

Спагеті. Тим часом, відваріть спагеті і злийте воду. У готові спагеті додайте соус, петрушку і червоний перець.

3. Паста карбонара з локшиною фетучіне, беконом і вершками

Інгредієнти:
5 чайних ложок оливкової олії;
4 цибулі-шаллот, нарізаної квадратиками;
1 звичайна цибуля, нарізана кільцями;
800 г дрібно нарізаного бекону;
1 зубчик часнику;
500 г локшини фетучіне.
3 яєчних жовтки;
1 чашка подрібненого пармезану;
Сіль і перець за смаком.

Приготування:
Нагрійте оливкову олію на сковороді і протушкуйте нарізану цибулю-шаллот під кришкою, доки вона не стане м'якою. Додайте на сковороду цибулю і бекон. Підсмажуйте, поки бекон не підрум'яниться. Коли бекон буде наполовину готовий, додайте часник.

У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть локшину. Коли локшина буде готова, злийте воду, локшину залиште в каструлі.

В окремій тарілці добре збийте яєчні жовтки, вершки і пармезан. Зверху на локшину викладіть бекон з цибулею і вилийте яєчну суміш. Додайте сіль і перець за смаком.

4. Паста карбонара з локшиною фетучіне, беконом і вершками

Інгредієнти:
400 г локшини фетучіне;
8 скибочок бекону;
4 яйця;
пів чашки тертого пармезану;
1,3 склянки жирних вершків;
сіль і мелений чорний перець за смаком.

Приготування:
У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть локшину. Коли локшина буде готова, злийте воду, локшину залиште в каструлі. Підсмажте бекон на сковороді так, щоб скибочки стали хрусткими. Викладіть скибочки бекону на паперовий рушник, подрібніть. В окремій тарілці збийте яйця, сир і вершки. Вилийте суміш на локшину і злегка перемішайте за допомогою щипців. Поставте каструлю на дуже повільний вогонь і злегка протушкуйте. Додайте сіль і перець за смаком.

5. Паста карбонара з шинкою, беконом і зеленим горошком

Ось ще один оригінальний рецепт пасти карбонара — на цей раз з італійськими макаронами рігатоні, зеленим горошком і беконом.

Інгредієнти:
3 чашки макаронів рігатоні;
6 скибочок бекону, нарізаних кубиками;
2 зубчики часнику, подрібненого;
1,3 склянки молока;
1 упаковка вершкового сиру (близько 200 г);
пів чашки топленого масла;
пів чашки тертого пармезану;
чверть чашки свіжого зеленого горошку;
чверть чашки порізаної кубиками шинки.

Приготування:
У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть макарони. Коли макарони будуть готові, злийте воду, макарони залиште в каструлі.

Тим часом, підсмажте бекон на сковороді так, щоб він набув коричневого відтінку. Шумівкою перекладіть бекон на окрему тарілку. На сковороду додайте часник, молоко, м'який сир і масло. Розмішуйте до тих пір, поки маса не стане однорідною. Тепер додайте сир пармезан, шинку, горошок і бекон та залиште на вогні на 5 хвилин, час від часу помішуючи. Додайте заздалегідь приготовані макарони.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: