Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо сирник по-львівськи

Готуємо сирник по-львівськи


Готуємо сирник по-львівськи
Ох цей сирник по-львівськи. Це щось насправді неймовірно смачне і запам’ятовуюче.

Кожна Львівська кав’ярня вважає за честь мати в своєму асортименті поряд з іншими десертами саме його.

Ингридієнти:
ДЛЯ СИРНИКА:
800 г сиру,
350г цукру,
150г вершкового масла,
6 яєць,
3-4 зварених картоплини,
100г родзинок),
цедра 1 апельсину.
ПОМАДКА:
300г цукру,
1\2 склянки води,
1 ч.ложка оцту,
50г шоколаду,
1 ст.ложка вершкового масла.



Головна справа у сирнику по-львівськи - це сир і домашні яйця . З "неправильного" сиру вийде "неправильний" сирник. Що означає "правильний сир"? Сир має бути свіжим, сир має бути жирним і це не означає, що до пісного сиру треба додати сметану. Це означає, що сир має бути жирним "від народження", тобто сир робили з незбираного домашнього молока. Сир має бути м"яким, але не мокрим. Сир ні в якому разі не може бути сухим чи перегрітим.

Популяризувала цей сирник ще в радянські часи Дарія Цвєк - палкий і невтомний популяризатор багатьох галицьких смаколиків.

Сир і картоплю треба подрібнити блендером до однорідної ніжної консистенції.

Додати по одному жовтку, постійно розтираючи.

Додати м’яке масло і цукор, постійно розтираючи до пухкої маси.

Додати помиті і обсушені родзинки та апельсинову цедру.

Акуратно вимішати зі збитими на пухку піну білками.

Викласти у подовгасту форму, простелену пекарським папером. Випікати 35-40 хвилин при 180°С. Дати охолонути. Вийняти з форми.

Полити зверху помадкою (зварити з цукру, оцту і води сироп. Розтерти з шоколадом і маслом).

Перед подачею сирник обов’язково витримати в прохолодному місці мінімум 6-8 годин. Він в цей час дозріває і набуває іншої структури.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: