Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 3 рецепти приготування лазаньї. Від "простої" до "королівської"

3 рецепти приготування лазаньї. Від "простої" до "королівської"


3 рецепти приготування лазаньї. Від "простої" до "королівської"

Лазанья — відома у всьому світі і дуже смачна страва італійської кухні. Її готують з шарів тіста упереміш з начинкою з м'яса, овочів і різних видів сиру.

Лазанью готують з яловичиною, сосисками, грибами, з різними видами сиру (моцарела, проволоне, кисломолочний сир, пармезан, рікотта), а також з іншими інгредієнтами.



Лазанья на швидку руку

Інгредієнти:
600 грамів грибів на вибір;
1 цибуля-шалот, подрібнена;
4 столові ложки вершкового масла;
0,5 літра жирних вершків;
1 чашка соусу песто (можна купити готовий);
3 столові ложки борошна;
400 грамів тіста для лазаньї;
1 чашка подрібненого на тертці пармезану (можна замінити будь-яким твердим сиром);
кілька кульок свіжої моцарели (розрізаних на 3-4 частини).

Приготування:
Гриби протушкуйте у вершковому маслі і, за бажанням, невеликій кількості білого вина. Відставте гриби в сторону. Цибулю підсмажте на сковороді. Додайте вершки, протушкуйте 5 хвилин на повільному вогні. Додайте борошно, добре перемішайте. Додайте соус песто і 3/4 пармезану.

Візьміть форму для запікання і викладіть на дно форми тонкий шар соусу, шар тіста, знову шар соусу, гриби, моцарелу. Повторіть ще два рази. Останній шар — соус. Прикрасьте лазанью зверху залишками пармезану.

Запікайте в лазанью в духовці протягом 25-30 хвилин.


Овочева лазанья з сиром

Інгредієнти:
4 чашки відварених або підсмажених овочів (шпинат, броколі, гриби, спаржа);
4 столові ложки вершкового масла;
1 цибулина, дрібно нарізана;
15 макаронин для лазаньї;
2,5 склянки молока;
1 чашка курячого бульйону;
6 зубчиків часнику, подрібнених;
5 столових ложок борошна;
1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (пармезану або будь-якого іншого);
1,5 чашки подрібненого на тертці проволоне;
сіль, чорний перець за смаком.

Приготування:
Цибулю підсмажте на сковороді з маслом. Макаронини для лазаньї відваріть.

У тарілці для мікрохвильовки перемішайте молоко, курячий бульйон, часник і поставте в мікрохвильовку на 8 хвилин (або приготуйте в каструльці на середньому вогні), дістаньте часник (його можна викинути). На сковороді розтопіть 2,5 столових ложки масла, додайте борошно і добре підсмажте. Вилийте на сковороду рідину з молока і бульйону, знову добре перемішайте. Зачекайте, доки соус не закипить. Висипте в соус половину пармезану, посоліть і поперчіть за смаком. Зніміть соус з вогню.

У форму для лазаньї вилийте чверть соусу, потім викладіть 3 відварених макаронини, 2/3 чашки соусу, чверть цибулі, половину відварених овочів, півчашки проволоне, 2 столових ложки пармезану. Повторіть, поки не викладете шарами всі інгредієнти.

Накрийте лазанью фольгою і запікайте 35 хвилин. Зніміть фольгу і запікайте ще 5-7 хвилин. Залиште лазанью остигати на 15 хвилин. Страву можна нарізати і подавати на стіл.

Королівська лазанья з яловичиною і п'ятьма видами сиру

Інгредієнти:
400 грамів яловичого фаршу;
150 грамів сосисок;
200 грамів томатного соусу;
100 грамів томатної пасти4
2 подрібнених зубчики часнику4
2 чайні ложки цукру4
3 яйця;
петрушка;
200 грамів сиру рікотта (або іншого м'якого сиру, наприклад, тофу, вершкового сиру або адигейського);
півчашки тертого пармезану (або іншого твердого сиру);
9 макаронин для лазаньї, відварених;
6 скибочок сиру проволоне;
3 чашки подрібненої на тертці моцарели;
3 чашки кисломолочного сиру;
сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Приготування:
Сосиски і яловичий фарш підсмажте на сковороді. Додайте томатний соус і пасту, цукор, сіль і приправи. Протушкуйте протягом години на маленькому вогні, періодично помішуючи. В окремій тарілці перемішайте яйця, зелень, кисломолочний сир, рікотту і пармезан.

Візьміть велику форму для запікання. На дні форми розподіліть 1 чашку м'ясної начинки. Потім покладіть 3 макаронини для лазаньї, сир проволоне, 2 чашки сирної суміші і 1 чашку моцарели. Викладіть ще 3 макаронини, 2 чашки м'ясної суміші, залишок сиру і моцарелу. Викладіть решту складових.

Накрийте форму для запікання та запікайте лазанью в духовці приблизно 50 хвилин. Потім зніміть кришку або фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Коли лазанья буде готова, дістаньте її з духовки і залиште остигати на 15 хвилин. Через 15 хвилин лазанью можна нарізати і подавати на стіл.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: