Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Завтрак для коханої. Гречані млинці на пиві з яблуками та родзинками

Завтрак для коханої. Гречані млинці на пиві з яблуками та родзинками


Завтрак для коханої. Гречані млинці на пиві з яблуками та родзинками

За цим рецептом млинці виконують роль вишуканого десерту, який подають хіба у ресторані. Вони виходять не надто тонкі, проте дуже ароматні та ніжні. А яблучна начинка створює завершальний штрих до ідеальної картини.

Трішки зусиль, часу і терпіння – і звичайні млинці перетворяться на оригінальну страву.



До речі, така страва – чудова ідея для романтичного сніданку на двох.

А якщо у вас не виявилося в запасі гречаного борошна, його дуже же легко і швидко приготувати, змоловши 3 столові ложки перебраної гречаної крупи у кавомолці.


Інгредієнти:
3 ст. ложки пшеничного борошна;
3 ст. ложки гречаного борошна;
4 ст. ложки вершкового масла;
1 яйце;
150 мл молока;
150 мл світлого пива;
4 ст. ложки цукру;
4-5 яблук;
50 г родзинок;
щіпка кориці;
сік 1 лимона;
соняшникова олія для смаження.

Приготування:

Просіяти в миску пшеничне борошно з дрібкою солі. Зробити заглиблення в центрі і вбити туди яйце. Збити віничком. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити молоко, а потім пиво. Вимісити однорідне тісто. Накрити і залишити в теплому місці на 30 хв.

Постійно помішуючи, всипати гречане борошно. Дати постояти ще 15 хв.

Родзинки перебрати, ретельно промити гарячою водою та розкласти на рушник, щоб підсохли.

Приготувати начинку. Яблука очистити від шкірки, вирізати серцевину, порізати невеликими кубиками. Розігріти на пательні 2 ст. л. вершкового масла, викласти яблука і готувати на повільному вогні до золотистого кольору, 5 хв. Додати до яблук цукор і корицю, перемішати і готувати, поки маса не загусне. Влити лимонний сік, всипати родзинки, готувати ще 1 хв. Зняти з вогню і охолодити.

Розтопити вершкове масло, трохи остудити і додати в тісто для млинців.

Розігріти пательню діаметром 18-20 см, змастити її олією. Наливати тісто по півчерпака, круговими рухами розподіляти його по всій поверхні пательні. Коли краї млинця почнуть зарум’янюватися, перевернути на інший бік і смажити ще 30 сек. Таким чином посмажити всі млинці, доки не закінчиться тісто.

На кожен млинець покласти ложку яблучної начинки, скласти вчетверо. Збоку на тарілку можна покласти кульку морозива.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: