Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 10 начинок для млинців на будь-який смак

10 начинок для млинців на будь-який смак


10 начинок для млинців на будь-який смак

Масниця є одним із найстаріших слов'янських свят. Відзначали його на честь бога сонця Ярила. Символізувало собою це свято проводи зими й зустріч із весною.

Святкування Масниці тривають впродовж тижня. У ці дні традиційно готують млинці або вареники. Аби за тиждень страва не набридла, урізноманітнюють меню завдяки різним начинкам.



Пропонуємо вашій увазі 10 начинок для млинців на будь-який смак.

1. М'ясна.
Для її приготування знадобиться 350 гр свинини й 2-3 середніх розмірів цибулини.

Цибулю почистити, порізати кубиками й підсмажити на сковорідці. М'ясо відварити до напівготовності й порізати дрібними шматочками. Змішати із цибулею. Посолити, поперчити. Протушкувати все близько 10 хвилин.

2. Яєчна.
Для приготування такої необхідно 6 круто зварених яєць, 2-3 цибулини, пучок зелені й майонез.

Яйця й зелень дрібно порізати. Додати до них підсмажену до золотавого кольору цибулю й майонез. Ретельно все перемішати.

3. Рибна.
Для її приготування знадобиться малосольна червона риба, пучок кропу й 250 грамів вершкового сиру.

Кріп подрібнити. Змішати його із сиром. Змастити цією масою млинець і покласти зверху шматочок риби. Млинець загорнути в трубочку й розрізати впоперек.

4. Капустяна.
Включає в себе такі інгредієнти: 300 грамів свіжої білокачанної капусти, 2 середні цибулини й 3 яйця.

Капусту дрібно нашаткувати й обсмажити разом із подрібненою цибулею. Яйця зварити в круту, дрібно покришити й перемішати з капустою.

5. Грибна.
Для приготування її знадобиться 400 грамів свіжих печериць, 200 грамів сметани, 1 цибулина, 30 грамів вершкового масла, 1 зубчик часнику, пучок кропу або петрушки.

Цибулю подрібнити й обсмажити на вершковому маслі до прозорості. Додати нарізані шматочками гриби. Посолити й поперчити. Коли пущений грибами сік майже випарується, всипати дрібно нарізаний часник. Через декілька хвилин додати сметану й тушкувати ще близько 2-3 хвилин.

6. Печінкова.
Готується з таких інгредієнтів: 500 грамів свіжої печінки, 2 цибулини, 1 морквина, 3 круто зварених яйця.

Печінку порізати й обсмажити на сковорідці. Пропустити через м'ясорубку. Окремо обсмажити дрібно порізану цибулю й натерту на крупній тертці моркву. Усі ці інгредієнти змішати. Додати до них натерті на середню тертку яйця. На завершення перемішати, посолити й поперчити.

7. Яблучна.
Для її приготування знадобиться 8 яблук й 1 склянка цукру.

Яблука очистити від шкірки. Порізати й засипати цукром. Поставити на слабкий вогонь. Томити, доки яблука не розм'якнуть і не перетворяться на пюре.

8. Бананово-фіникова.
На таку начинку піде 5-6 недозрілих бананів, 100 грамів фіників, 1 чайну ложку кориці, порошку імбиру на кінчику ножа й 2 столові ложки лимонного соку.

Банани слід очистити й зробити з них пюре. Із фіників видалити кісточки й подрібнити. Змішати всі інгредієнти.

9. Кремова.
Для її приготування знадобиться 2 склянки молока, 200 мл свіжозвареної підсолодженої кави, 200 грамів цукру, 3 яєчних жовтка, 5 столових ложок борошна.

Каву змішати з молоком й перелити в каструлю з товстим дном. Окремо розтерти з цукром жовтки. Додати в них борошно й ретельно перемішати до стану однорідної маси. Ввести жовткову суміш у каву з молоком. Поставити каструлю на слабкий вогонь й, постійно помішуючи, довести масу до загустіння.

10. Макова.
До її складу входять такі інгредієнти: 200 грамів сухого маку, по 70 грамів родзинок і грецьких горіхів, 1 склянка цукру.

Мак потрібно залити окропом й лишити розбухати на півгодини. Теж саме зробити з родзинками, але лишити на 15 хвилин. Після цього воду злити. Мак змішати з родзинками. Додати до них подрібнені горіхи.

А тут ви знайдете ще 10 цікавих рецептів млинців.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: