Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 5 рецептів пісних страв, які вас здивують

5 рецептів пісних страв, які вас здивують


5 рецептів пісних страв, які вас здивують

"Якщо ви вирішили "постувати" і прирекли себе на нудну їжу, то пригальмуйте. Я зараз додам смаку в ваше життя. Тому що пісна їжа може бути крутою. Потрібно тільки переступити через кілька стереотипів", – пише Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор онлайн-курсу по кулінарії "Мислити як кухар".

"Взагалі, піст – це відмінний грунт для розвитку. У вас забрали звичну їжу і змусили існувати в інших умовах. Значить, час пробувати щось нове і креативити. Ну, якщо хочете різноманітності в своєму житті. А я вам трохи допоможу. Тому ловіть відмінну добірку пісних страв. Highly recommended і для тих, хто вирішив жити без заборон. Тому що божественно в прямому і переносному значенні", – стверджує експерт.



Салат табуле з гарбузом

Додавати крупи в салати – це ж просто геніально. Виходить дуже структурно і якось особливо. Ось як табуле. Салат, який дарує віру в прекрасне. Можна міксувати його по-різному. У мене один з улюблених варіантів – кускус з гарбузом, оливками, пажитником і томатами.

Інгредієнти:
Гарбуз (очищений) – 150 г;
Кускус – 100 г;
Цибуля кримська (невеликого розміру) – 1 шт.;
Томати черрі – 100 г;
Оливки (без кісточки) – 50 г;
Соняшникова олія (для смаження) – 1 ст. л.;
Оливкова олія – 3 ст. л.;
Пажитник (свіжий) або петрушка – 30 г;
Сіль і перець за смаком;

Приготування:

Гарбуз поріжте кубиками зі стороною близько 2 см. Обсмажте на сковороді з соняшниковою олією протягом 3-5 хвилин, поки гарбуз не стане трохи м'яким. Занадто м'яким він стати не повинен.

У каструлі запарьте кускус окропом з розрахунку 1 частина крупи – 1 частина окропу. Лук і зелень дрібно поріжте. Томати черрі поріжте на 2 або 4 частини.

У салатнику змішайте готовий кускус, гарбуз, цибулю, зелень, оливки і томати. Додайте сіль і перець за смаком, заправте оливковою олією.


Салат з гречкою і солоними огірками

Візьміть сиру гречку, замочіть в буряковому соку, а потім змішайте з солоними огірками, петрушкою, насінням гарбуза і ароматною олією. Перед тим, як пробувати – присядьте. А то у вас ноги підкосилися від подиву. Адже ці прості інгредієнти ще ніколи не були такими смачними.

Інгредієнти:
Гречка – 250 г;
Буряковий сік – 200 мл;
Солоний огірок – 100 г;
Насіння гарбуза – 1 ст. л.;
Соняшникова олія (нерафінована) – 2 ст. л.;
Петрушка (листя) – 20 г;
Сіль – за смаком;

Приготування:

Вичавіть сік з буряка за допомогою соковижималки. Якщо у вас її немає, ви можете просто натерти буряк на дрібній тертці і віджати сік через сито.

Гречку переберіть і промийте. Залийте буряковим соком і залиште при кімнатній температурі на 4-6 годин, щоб гречка розбухла. Мені подобається більше тверда гречка, тому я її не варю, але при бажанні ви можете її відварити в буряковому соку. Головне, щоб вона залишалася розсипчастою.

Готову гречку перекладіть в салатник, додайте солоні огірки, порізані великим кубиком, тонкі кружальця перцю чилі і гарбузове насіння.

Приготуйте соус для салату. Перебийте в блендері листя петрушки з сіллю і соняшниковою олією до однорідної консистенції. Подавайте салат з соусом. За необхідності додайте сіль.


Сочевичний суп з кінзою

Не існує нічого краще, ніж кремова сочевиця з кінзою, чилі і лимонним соком.

Приготування:
Сочевиця – 100 г;
Лук порей – 40 г;
Морква – 50 г;
Лимонний сік – 1 ч. л.;
Томатний сік – 150 мл.;
Часник – за смаком;
Кінза – за смаком;
Перець чилі – за смаком;
Паприка – за смаком.

Приготування:

Дрібно наріжте цибулю і моркву. Поставте воду на бульйон і закиньте нарізані овочі. Через 10 хвилин влийте томатний сік і добре перемішайте.

Додайте сочевицю і сік лимона і варіть 25 хвилин, до готовності бобових. Наріжте часник і кінзу, додайте до супу. Потім – перець чилі і паприку. Все перемішайте і проваріть ще 3 хвилини.

Коли суп звариться – збийте його блендером і посипте кінзою.


Спагеті з цукіні з грибами

Готові до повного розриву шаблонів? Спагеті з цукіні. Сирих. З дуже структурними обсмаженими вешенками, лимоном і м'ятою. У вас коли-небудь тряслися руки від захвату? Ось це той випадок.

Інгредієнти:
Цукіні (або кабачки) – 300 г;
Гливи – 150 г;
Лимонний сік – 2 ст. л.;
Оливкова олія – 1 ст. л.;
М'ята – 2 гілочки;
Сіль і перець – за смаком.

Приготування:

Цукіні помийте і поріжте за допомогою спеціального ножа на тонку соломку.

Гриби крупно поріжте і обсмажте на оливковій олії протягом 5 хвилин. Додайте цукіні, сіль, перець і обсмажуйте ще 1 хвилину.

Додайте сік лимона і листочки м'яти. Відразу розкладіть по тарілках, щоб цукіні не стали занадто м'якими.


Паста з квасолі а-ля хумус

Паста з квасолі. З часником, зірою, паприкою, чебрецем, лимоном і кунжутом. З м'яким хлібом, хрусткими овочами або просто так.

Інгредієнти:
Біла квасоля (сира) – 250 г;
Сік одного лимона;
Кунжут –75 г (або 50 г пасти тахіні);
Часник – 1 зубчик;
Соняшникова (або оливкова) олія - 40 мл;
Паприка – 1 щіпка;
Зіра – 1 щіпка;
Цукор – 1 ч. л.;
Сіль – 5 г;
Сода – 3 г;
Чебрець – 2 гілочки;

Приготування:

Квасолю замочуємо на 2 години в гарячій воді, додавши соду. Воду зливаємо і промиваємо холодною водою.

Квасолю відварюємо з чебрецем протягом 30 хвилин (пропорція води 1: 4). Проціджуємо, але відвар не виливаємо.

Кунжут обсмажуємо на сковороді на маленькому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнюємо його до пастоподібного стану в ступці. Також ви можете використовувати готову пасту тахіні.

Дрібно нарізаємо часник, змішуємо остиглу квасолю, пасту з кунжуту, часник, паприку, зіру, сіль і чайну ложку цукру.

Додаємо сік одного лимона. За допомогою блендера доводимо суміш до однорідної консистенції. Додаємо рослинну олію і 5 столових ложок води, в якій варилася квасоля, знову перебиваємо в блендері. Подаємо з лавашем і стеблами селери.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: