Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 7 заправок для салатів на сметані чи йогурті

7 заправок для салатів на сметані чи йогурті


7 заправок для салатів на сметані чи йогурті

Пропонуємо вашій увазі 7 рецептів заправок для салатів, які готуються на сметані або турецькому йогурті, і які можна приготувати дуже швидко.

Турецький йогурт — продукт, більш легкий у порівнянні з вершками і сметаною (його жирність становить 10%). Крім того, завдяки густій консистенції він чудово підходить для заправки салатів замість майонезу.



1. Заправка для салату на сметані

Інгредієнти:
200 грамів сметани або йогурту без добавок;
1 столова ложка лимонного соку;
2 столові ложки оцту;
дрібка червоного перцю;
1 чайна ложка солі;
1 чайна ложка цукру.

Приготування:
Всі інгредієнти, крім сметани, складіть в тарілку і добре перемішайте. Додайте сметану і знову добре все перемішайте. Заправка для салату готова! Просто, швидко і смачно.


2. Соус на сметані з приправами

Інгредієнти:
півчашки сметани;
3 столові ложки молока;
дрібка сухого бульйону;
дрібка орегано або базиліка;
дрібка свіжомеленого чорного перцю, перцю чилі та кайенського перцю;
четвертина кольорової цибулини, подрібненої;
1 чайна ложка гірчиці.

Приготування:
Всі інгредієнти складіть у блендер і добре подрібніть. Соус готовий!


3. Соус на йогурті з каррі

Інгредієнти:
півчашки йогурту без добавок;
півчашки сметани;
3 столові ложки лимонного соку;
2 столових ложки води;
1 столова ложка меду;
1 чайна ложка каррі;
дрібка солі та свіжомеленого чорного перцю.

Приготування:
Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Перед тим як заправляти салат, поставте готову заправку в холодильник на кілька годин.


4. Лимонна заправка для салату

Інгредієнти:
півчашки сметани;
півчашки оливкової олії;
2 чайні ложки гірчиці;
2-3 зубчики часнику;
2 столових ложки лимонної цедри;
третина чашки свіжовичавленого лимонного соку;
сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:
Всі інгредієнти, крім сметани і оливкової олії, добре перемішайте. Додайте оливкову олію, перемішайте. Додайте сметану, знову перемішайте. Поставте соус в холодильник на кілька годин. Така заправка прекрасно підійде для салатів з огірками, помідорами, зеленими листовими овочами.


5. Часниковий соус на сметані або турецькому йогурті

Інгредієнти:
1 пучок кропу;
250-300 грамів сметани або йогурту без добавок;
2-5 зубчиків часнику (за бажанням);
сіль і перець за смаком;

Приготування:
Пучок кропу подрібніть так, щоб він пустив сік. Змішайте подрібнений кріп зі сметаною або йогуртом і додайте часник. Посоліть і поперчіть, після чого перемішайте соус вручну або за допомогою блендера. Соус готовий! Такий соус чудово підійде у вигляді заправки для салату, соусу для м'ясної страви або як діп-соус для будь-якої закуски.


6. Соус на сметані з оливковою олією та гірчицею

Інгредієнти:
70 грамів сметани або йогурту без добавок;
1,5 столових ложки білого винного оцту;
2 столові ложки оливкової олії холодного віджиму;
2 чайні ложки гірчиці;
1 подрібнений зубчик часнику.

Приготування:
Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Соус готовий! Подавати такий соус можна з чим завгодно.


7. Універсальний соус на сметані і кефірі

Інгредієнти:
100 грамів сметани;
100 грамів кефіру;
2 зубчики часнику;
1 гілочка петрушки або кінзи;
сіль і перець за смаком.

Приготування:
Зелень і часник подрібніть. Складіть всі інгредієнти в одну тарілку і добре перемішайте, можна за допомогою блендера. Соус готовий!

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: