Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Раз тортилья, два тортилья. Як готувати кесадилью

Раз тортилья, два тортилья. Як готувати кесадилью


Раз тортилья, два тортилья. Як готувати кесадилью

Кесадилья — страва мексиканського походження, яка може стати центром уваги під час вечірки, смачним перекусом, чи ситним обідом. Незмінними її компонентами є тортильї та сир, який під впливом високих температур розплавлюється й поєднує між собою усі інші інгредієнти.

Аромат на всю кухню, начинка соковита, сир тягнеться… просто казка. А якщо подавати з великою кількістю свіжих овочів, та ще й доповнити усе сальсою, сметаною чи іншими крем-соусами — буде просто домашній «мексиканський ресторан».



І хоча прийнято вважати, що усі страви мексиканської кухні напрочуд гострі — це не більше ніж просто міф. Мексиканці люблять гострі страви, проте вони не додають чилі в усе підряд, проте деколи підкреслюють ним смак поєднання інших інгредієнтів, роблячи його по-своєму особливим.

Загалом, кесадилья швидка й зручна в приготуванні, ситна і неймовірно апетитна страва. І ось вам наші улюблені варіанти кесадильї нашвидкуруч!


Кесадилья з індичкою й болгарським перцем

Інгредієнти:
2 коржі тортильї (або звичайний тоненький лаваш);
половинка помідора;
половинка болгарського перецю;
цибуля ріпчаста 1/2 шт.;
сир Чеддер 80 г;
філе індички (або курки) 120 г;
кукурудза консервована 60 гр.

Приготування:

Цибулю дрібненько шинкуємо і обсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю рослинної олії. Додаємо туди ж нарізані солодкий перець і філе, сіль та спеції за смаком, і смажимо ще кілька хвилин на середньому вогні. До цієї ж «компанії» додаємо нарізаний помідор і кукурудзу, ще 3-4 хвилини — і начинка готова. Перекладаємо її в чисту посудину, пательню миємо і витираємо насухо.

Сир натираємо на терці і ділимо на дві рівні частини.

Далі — найцікавіше: на вже суху пательню викладаємо тортилью, посипаємо її тертим сиром, викладаємо начинку, посипаємо рештою сиру і кладемо зверху другу тортилью ( можна також покласти одну тортилью, і викладати начинку лише на її половину, щоб другою потім її накрити).
Кілька хвилин обсмажуємо з обох сторін на невеликому вогні, щоби добре розплавився сир.


Кесадилья по-грецьки

Інгредієнти:
4 коржі тортильї;
15 листочків свіжого шпинату;
1 червона цибулинка;
1 стакан оливок без кісточок;
1,5 склянки сиру моцарела;
2/3 склянки сиру фета;
16 помідорок чері;
2 болгарських червоних перці.

Приготування:

Болгарський перчик нарізаємо дрібно й обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії. Оливки, цибулю й шпинат дрібненько шинкуємо, сири ріжемо на маленькі кубики, чері — навпіл. Усі ігредієнти перемішуємо. На пательню кладемо одну тортилью, на неї викладаємо начинку, накриваємо другим коржем. Обсмажуємо кілька хвилин до плавлення сиру.


Кесадилья з моцарелою й авокадо

Інгредієнти:
2 коржі тортильї;
1 середнє авокадо;
свіжий базилік;
листя рукколи;
6-7 помідорок чері;
100г сиру моцарела.

Приготування:

Авокадо чистимо, нарізаємо на дрібні кубики. Моцарелу натираємо на тертці, або ж можна нарізати тоненькими пластинками. Чері нарізаємо на четвертинки, зелень подрібнюємо. За традицією, на суху пательню кладемо тортилью, викладаємо моцарелу, авокадо й овочі, знову посипаємо моцарелою (можна також для смаку зверху трішки посипати морською або гімалайською сіллю та чорним перцем) і накриваємо другим тортилья-коржем. Обсмажуємо з обох сторін до розплавлення моцарели.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: