Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Пісні страви: Готуємо вареники з маком

Пісні страви: Готуємо вареники з маком


Рецептів вареників – безліч, але переважна більшість – з несолодкими начинками. А ми пропонуємо вам рецепт страви з солодкою начинкою, національним колоритом та вишуканим смаком , яка в часи посту стане родзинкою стриманого меню.

Якщо ви не тримаєте піст, то до тіста можна додати яйце, мак запарити на киплячому молоці, а зварені вареники присмачити вершковим маслом.

Пісні страви: Готуємо вареники з маком




Інгредієнти:
Начинка: 100 г маку;
1/4 скл. ядер волоських горіхів;
1/2 скл. родзинок;
3 ст. ложки цукрової пудри;
Тісто: 3 склянки борошна;
2 ст. ложки соняшникової олії;
1 склянка мінеральної води;
1/4 чайної ложки солі.

Приготування:

Приготувати макову начинка з маку. Мак залити крутим окропом (небагато, щоб вода тільки покрила мак), варити на мінімальному вогні 5-10 хв., поки не випарується рідина. Зняти з вогню додати волоські горіхи та родзинки, змолоти у блендері. Коли охолоне, додати цукрову пудру, перемішати.

Замісити тісто для вареників. В охолодженій воді розчинити сіль. Борошно просіяти в миску. Зробити в борошні ямку і потроху вливати воду та олію, помішуючи ложкою. Потім руками на дошці чи столі інтенсивно вимісити не туге тісто, підсипаючи борошно. Накрити серветкою і залишити на 20 хвилин, щоб тісто «відпочило».

Розкачати тісто в пласт приблизно 3 мм. Вирізати склянкою невеликі кружечки, покласти в кожен по 1 чайній ложці макової начинки, щільно заліпити.

Варити вареники у підсоленій киплячій воді 3-5 хвилин після того, як спливуть на поверхню.

Подавати вареники з маком гарячити, поливши рідким медом або посипавши цукровою пудрою.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: