Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо маковий штрудель з сирного тіста

Готуємо маковий штрудель з сирного тіста


Готуємо маковий штрудель з сирного тіста

Рецепт макового штруделя на сирному тісті ідеально підійде до запашної кави у якості десерту.

Приготуйте і переконайтеся, що тісто для випікання такого рулету не обов’язково має бути листковим або дріжджовим. Ледь вловимий аромат сиру додає випічці особливої пікантності.



Інгредієнти:
Для тіста:
200 грамів кисломолочного сиру;
200 грамів борошна;
100 грамів вершкового масла;
3 столові ложки цукру.;

Для начинки:
200 мілілітрів молока;
200 грамів маку;
100 грамів родзинок;
100 грамів цукру;
50 грамів вершкового масла;
ванільний цукор;
кориця;
цедра одного лимона.


Приготування:

Кисломолочний сир перемішати з цукром і збити міксером до кремоподібної консистенції.

Масло варто брати охолоджене, щоб його легко було натерти на крупній тертці або порізати шматочками.

Додати подрібнене масло в сир і перемішати за допомогою міксера.

Борошно просіяти і з’єднати з сирною масою, добре вимісити.

Тісто розділити на дві рівні частини і розкачати у формі прямокутників, обгорнути харчовою плівкою і покласти у холодильник на 10-12 годин.

Начинку приготувати безпосередньо перед випіканням штруделя.

Родзинки залити гарячою водою на декілька хвилин, процідити і просушити.

Мак перемолоти в кавомолці. Лимон помити і на дрібній тертці натерти цедру.

Вилити молоко в каструлю, додати цукор і вершкове масло, поставити на вогонь, нагріти але не доводити до кипіння.

Додати мак і варити на маленькому вогні, поки в каструлі не залишиться рідини, постійно помішуючи.

До макової маси додати родзинки, лимонну цедру, ванільний цукор, корицю, все добре перемішати і залишити, щоб начинка охолола.

Дістати з холодильника тісто і розкачати товщиною приблизно 3 міліметри. Намастити тісто начинкою і загорнути рулетом.

Деко застелити пергаментом, змазати вершковим маслом, присипати борошном і покласти рулет швом донизу. Змастити штрудель молоком.

Поставити в розігріту духовку і випікати 30-40 хвилин при температурі 180 ºС.

Дістати з духовки і залишити на деякий час щоб охолонув, а потім посипати цукровою пудрою.

Штрудель чудово зберігається в холодильнику але найкраще смакує відразу, як тільки охолоне.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: