Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо торт "Мікадо". Смачно, легко, швидко

Готуємо торт "Мікадо". Смачно, легко, швидко


Готуємо торт "Мікадо". Смачно, легко, швидко

Пропонуємо вам класичний рецепт пісочного торту «Мікадо».

Цей торт, що складається з тонких коржів, прослоєних кремом на основі вареного згущеного молока, неймовірно смачний та ніжний.



А готувати його зовсям не складно та досить швидко.

Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно – 4-5 склянок.
Масло – 200 г.
Сметана – 200 мл.
Яйця – 3 штуки.
Сода – 1 ч.л. (без гірки).
Цукор - 1 склянка (200 мл).
Ванільний цукор – 15 г.
Сіль - щіпка.
Для крему:
Масло – 400 г.
Згущене молоко – 2 банки (насиченого кольору).
Ванільний цукор – 15 г.
Для посипки:
Шоколад чорний або молочний – 70-100 г.

Приготування:

До сметани додаємо соду, перемішуємо і відставляємо на 20-30 хвилин.

М’яке масло збиваємо з цукром, ванільним цукром та сіллю. По одному додаємо яйця, продовжуючи збивати.
Додаємо сметану з содою, ще трішки збиваємо. Поступово вводимо борошно, розмішуючи лопаткою.

Перекладаємо тісто на робочу поверхню посипану борошном і місимо руками (не довго). Тісто має вийти м’яким та еластичним. Ділимо тісто на 6 частин. 5 частин накриваємо харчовою плівкою, щоб не сохли.

Посипаємо робочу поверхню борошном та викачуємо тонкий корж, переносимо його на деко (30х40) змащене олією та присипане борошном. Проколюємо вилочкою та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин. Корж має добре зарум’янитись.

Довгим ножем акуратно відокремлюємо корж від дека. Та викладаємо його на рівну поверхню.

Аналогічно поводимося і з іншими коржами.

Тепер приготуємо крем. Збиваємо добре розм'якшене масло до пишності і білизни. Тільки після цього додаємо варену згущенку - поступово, по 1-2 столових ложки, кожен раз добре збиваючи. У процесі додаємо і ванільний цукор.

Починаємо збирати торт. Найкращий і найрівніший корж відкладаємо в бік, його ми покладемо зверху. Кожен корж змащуємо кремом, наступний корж трішки притискаючи до попереднього. Викладаємо верхній корж, ще раз добре придавлюємо руками і ставимо торт під невеликий прес на кілька годин. Після цього змащуємо верх кремом та посипаємо тертим шоколадом.

Залишаємо торт на 3-4 години при кімнатній температурі, а потім поміщаємо торт у чистий великий поліетиленовий пакет та ставимо у холодне місце.

Такий торт варто витримати хоча б добу. Тоді він стане ніжнішим та смачнішим.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: