Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо "Кальцоне" – закриту італійську піцу

Готуємо "Кальцоне" – закриту італійську піцу


Готуємо "Кальцоне" – закриту італійську піцу

На відміну від традиційної відкритої піци «Кальцоне» має закриту форму, і вся соковитість начинки, як і в пиріжку, залишається всередині.

А ще її легко запакувати і взяти із собою на пікнік або замість бутерброда на роботу.



Інгредієнти:
Тісто:
10 г дріжджів;
1 скл. теплої води;
1 столова ложка цукру;
2 столові ложки олії;
1 чайна ложка солі;
450 г борошна;
Начинка:
куряче філе, копчена ковбаса;
твердий сир, цибуля;
помідори, шампіньйони;

Приготування:

В теплу воду додати дріжджі і цукор. Дочекатися, поки на поверхні води з’являться бульбашки.

Додати в дріжджову суміш олію, сіль і борошно. Вимісити м’яке тісто. Покласти в миску, накрити серветкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

Сир порізати скибочками, помідори – кружальцями.

Розділити тісто на чотири частини. Якомога тонше розкачати тісто в коло, на одну половину кола викласти начинку, зверху покласти скибочки помідорів та сиру.

Закрити піцу другою половиною кола, защипнути краї, зробити зверху кілька дірочок або маленьких надрізів, покласти на деко і поставити в тепле місце хвилин на 20.

Коли тісто підійде, поставити в розігріту духовку, спекти до рум’яної скоринки.

Дістати з духовки, накрити рушником, дати постояти хвилин 5-10. Подавати гарячою.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: