Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 3 рецепти маринаду для шашлику з курячого філе

3 рецепти маринаду для шашлику з курячого філе


3 рецепти маринаду для шашлику з курячого філе

Надворі з кожним днем стає дедалі тепліше, повітря просочене запахом зелені, сонця й багаття, і це означає — що настала пора відпочинку на природі, а отже і шашлику.

Куряче філе готують у вигляді шашлику здебільшого вдома, на якісь свята, на природі ж здебільшого це або шматочки-гриль, або ніжки-крильця-стегенця. Проте, з курячого (або індичого) філе можна приготувати не менш смачний, соковитий, апетитний шашлик, головне — правильно приготувати маринад, та вибратии свіже м’ясо.



* Обираючи філе, віддавайте перевагу м’ясу рівномірного світлого кольору, без жовтуватого, блакитного чи фіолетового відтінків. Філе повинне бути пружним і тримати форму, тож, якщо ви натиснули на нього згори пальцем, і слід за кілька секунд не розрівнявся — таке м’ясо брати не можна. Не повинне філе бути з обвітреною твердуватою шкірочкою, бути липким на дотик, мати на собі сліди крові чи залишки пір’я, що вже казати про неприємний запах, який завжди є стоп-фактором номер один!

* Якщо постає вибір між куркою й індичкою — краще зупинитися на другому варіанті. Індиче філе дещо жорсткіше, проте воно менше піддається хімікатам, і вірогідність, що пташку годували якоюсь гидотою — мінімальна. Однак, обирайте все ж дуже пильно!

* Жиру філе практично в собі не містить, тому, для надання м’ясу соковитості бажано додавати до маринаду 1-2 ст.л рослинної олії: соняшникової, оливкової, кокосової чи олії авокадо — найбільш підходящі варіанти.

1. Гірчично-медовий маринад

Інгредієнти:
1,5 кг курячого філе;
3 ст. л. діжонської гірчиці;
1 ч.л меду;
1/2 ч.л карі;
2 ст. л рослинної олії;
сік чверті лимона;
сіль та перець за смаком.

Приготування:

Усі інгредієнти змішуємо в окремій ємності, філе кладемо у рукав чи прозорий пакет, заливаємо маринад всередину, зав’язуємо на міцний вузол і гарненько трусимо, щоб кожен шматочок просочився соусом. Відкладаємо пакет із м’ясом в холодильник на 2-3 години, якщо часу мало, а в ідеалі — на ніч.

2. Кефірний маринад

Інгредієнти:
2 кг курячого філе;
1 л кефіру;
великий пучок кінзи або петрушки;
2 цибулини;
5 зубчиків часнику;
сіль та чорний перець.

Приготування:

Часникові зубчики вичавлюємо в посудину, додаємо сіль та перець, перемішуємо і натираємо цією сумішшю філе. Цибулю нарізаємо кільцями, викладаємо на м’ясо, заливаємо усе кефіром приблизно до половини, і відправляємо в холодильник на 2 години.


3. Грейпфрутовий маринад

Інгредієнти:
1,5 кг курячого філе;
6 цибулин;
2 грейпфрути;
1 ч. л. сичуанського перцю;
1 ст. л. хмелі-сунелі чи інших трав;
сіль.

Приготування:

Філе ретельно миємо, висушуємо, натираємо сіллю й перцем. Цибулю нарізаємо тонкими кружальцями, але не розділяємо. З грейпфрутів вичавлюємо сік, бажано з мякоттю, заливаємо ним філе доверху, додаємо трави, цибулю, і залишаємо на 2 години. На вогні смажимо близько 15 хвилин.

Cмачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: