Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо гуцульські кремзлики у горщиках

Готуємо гуцульські кремзлики у горщиках


Готуємо гуцульські кремзлики у горщиках

Кремзлики - це повноцінна друга страва з м'ясом і гарніром. Готується вона зазвичай у горщиках.

Ця страва гуцульської кухні, наповнена карпатським колоритом, поєднує у собі чанахи, деруни і відбивні. Дуже смачно!



Інгредієнти:
1 кг картоплі;
2 яйця;
50 г борошна;
сіль, перець чорний мелений;
300 г цибулі;
1 головка часнику;
100 г сметани;
100 г сала;
700 г свинини;
зелень петрушки.


Приготування:

Почищену і помиту картоплю натерти на дрібненькій тертці, додати пшеничне борошно, сире яйце, дрібно нарізану чи також натерту цибулю, розтертий з сіллю часник, чорний мелений перець і сметану.

Тісто, що вийшло, добре перемішати.

Підсмажити на пательні в розігрітій олії кремзлики круглої форми (як оладки чи деруни).

Порізати м’ясо (по два шматки на порцію), легенько відбити, посолити, посипати чорним перцем й обсмажити з обох боків до готовності.

1-2 цибулини порізати дрібно і підсмажити на пательні до золотистого кольору.

У горщечок покласти по три кремзлики, м’ясо, покласти по ложці пасерованї цибульки, посипати перцем та дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Запікати у духовці 5–10 хв за температури 180–200 градусів.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: