Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Чим корисна куряча печінка, та як її готувати

Чим корисна куряча печінка, та як її готувати


Чим корисна куряча печінка, та як її готувати

Куряча печінка відрізняється невисокою калорійністю (136 калорій в 100 грамах), що робить її просто незамінним продуктом в раціоні тих, хто стежить за фігурою.

А ще, вона багата на вітаміни (групи В, вітамінами А, Е, РР) та мікроелементи (залізо, фосфор, калій, магній, кальцій, інші).



Куряча печінка протипоказана людям, у яких підвищений вміст холестерину в крові, а також людям, що страждають від гастритів, виразкової хвороби та хвороб нирок. Не рекомендується вживати багато курячої печінки людям похилого віку.

Що треба знати

Курячу печінку потрібно брати свіжу охолоджену, але ні в якому разі не заморожену.

Перед приготуванням курячу печінку потрібно очистити від прожилок та нарізати невеликими шматочками. Якщо бачите печінку зеленуватого кольору, цю частину потрібно вирізати, тому що вона буде гірчити.

Якщо ви смажите або тушкуєте курячу печінку, не потрібно її солити перед приготуванням, тільки в самому кінці.

Коли готуєте курячу печінку на сковороді, на кладіть її на сковороду всю відразу — якщо так зробити, вона буде не смажитися, а варитися у власному соку. Кладіть по одній або по кілька штук, поступово додаючи інші шматочки.

На відміну від телячої та свинячої, курячу печінку перед приготуванням замочувати не обов'язково — вона і так виходить дуже ніжною та м'якою.

Тушкована печінка в сметані з цибулею та морквою

Інгредієнти:
0,5 кг курячої печінки;
200 мл сметани;
1 велика цибулина;
1 велика морквина;
2 зубчики часнику;
рослинна олія;
сіль, перець — за смаком.

Приготування:

Цибулю наріжте кільцями або соломкою, моркву натріть на тертці, часник подрібніть. Підсмажте на олії цибулю та моркву, в кінці додайте часник. На іншій сковороді обсмажте печінку до напівготовності. З'єднайте печінку та овочі, залийте сметаною і тушкуйте під кришкою до готовності (в середньому 10 хвилин).


Куряча печінка по-селянськи

Інгредієнти:
куряча печінка - 200г;
цибуля - 1шт;
перець болгарський - 1/2шт;
шампіньйони - 100-150г;
томатний соус - 2ст.л.;
борошно, орегано, сіль, чорний мелений перець

Приготування:

Болгарський перець нарізаємо соломкою, цибулю - півкільцями, а гриби - на четвертини. Викладаємо овочі на розігріту сковорідку. Обсмажуємо на олії протягом 4-5хв на середньому вогні.

Тим часом обсмажуємо печінку. Цілі шматочки печінки паніруємо в борошні та кладемо на розігріту сковорідку з олією.

Обсмажуємо печінку з двох сторін спочатку 3хв на великому вогні, щоб утворилася скоринка, а потім - 2хв на малому вогні, щоб печінка зготувалася. Знімаємо скорорідку з вогню, печінку солимо та перчимо по смаку і залишаємо на 1хв.

Готову печінку перекладаємо до овочів, додаємо орегано, сіль, перець, томатний соус, перемішуємо та залишаємо на 1-2 хвилини на малому вогні.


Куряча печінка з печерицями

0,5 кг курячої печінки;
250 мл йогурту без добавок;
1 середня цибулина;
300 грамів печериць;
Зелень, часник — за бажанням;
сіль та перець — за смаком.
Вершкове масло для смаження

Приготування:

Цибулю очистіть та підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Гриби наріжте тоненькими скибочками та викладіть в сковороду. Протушкуйте гриби кілька хвилин. Тим часом на іншій сковороді підсмажте курячу печінку. З'єднайте печінку та овочі, при необхідності додайте трохи води, протушкуйте кілька хвилин.

В готову страву додайте йогурт, ще трохи протушкуйте, посоліть та поперчіть. Смачного! Таку страву можна подавати з картоплею, макаронами, кашею або овочами.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: