Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо грузинський соус Ткемалі з аличі

Готуємо грузинський соус Ткемалі з аличі


Готуємо грузинський соус Ткемалі з аличі

Ткемалі – грузинський соус, який здебільшого їдять з рибою, птицею, картопляним гарніром. Але якщо ви любитель гостренького, то смакуватиме навіть з бутербродом.

Варіантів рецептів ткемалі є безліч, але всіх їх єднає один комопонент – кислі сливи.



Інгредієнти:

1 кг аличі;
1/4 скл. води;
1 середня головка часнику;
2 ст. ложки сухого кропу;
3 ч. ложки коріандру;
1,5 ч. ложки червоного меленого перцю;
2 ч. ложки сухої м’яти.


Приготування:

Аличу розрізати навпіл, скласти в емальовану каструлю, влити воду і варити на малому вогні, щоб відділилася шкірка й кісточки, які потрібно видалити.

Злити сік, розтерти масу в пюре, знову варити до густоти сметани, безперервно помішуючи дерев’яною лопаткою і поступово доливаючи сік.

Усі прянощі розтерти на порошок, додати в гарячу масу, посолити та прогріти ще 5 хв.

Споживати холодним, але закривати гарячим.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: