Консервуємо маринований перець із медом
12 серпень 2019 13:16
753
0
Поки ароматний і м'ясистий перець ще продається на базарах, а мед ще рідкий, якраз час зробити заготовку, яка смакуватиме вам взимку. Пропонуємо вашій увазі рецепт консервованого перцю із додаванням меду. Інгредієнти: 5 кг перцю; 2,5 л води; 0,5 л оцту (9%); 400 г цукру; 100 г солі; 2 ст. ложки меду; перець чорний і духмяний горошком; гвоздика, часник, лавровий листок; 12 ст. ложок олії. Приготування: Для консервування потрібно брати м’ясисті сорти, а ще буде гарніше, якщо різного кольору. Потрібно спочатку перець почистити, розрізати наполовину, покласти на 1–2 хв в киплячу воду і дістати. Як трохи охолоне розрізати ще наполовину. Приготувати з води, цукру, солі, оцту та меду маринад. На дно кожної банки (краще використовувати півлітрові, на порцію потрібно 12) покласти лавровий листок, горошину духмяного перцю, пару горошин чорного перцю, 1-2 гвоздички і порізаний на пластинки зубуць часнику. Зверху викласти перець, залити маринадом. Зверху в кожну банку додати по ложці олії. Стерелізувати 15–20 хв. Взимку додавати до салатів або готувати соус. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

22 289
101
|