Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Млинці з маком та медові пряники. Смачні страви на Маковія

Млинці з маком та медові пряники. Смачні страви на Маковія


Млинці з маком та медові пряники. Смачні страви на Маковія

14 серпня в Україні відзначають Медовий Спас або свято Маковія, після якого починається Успенський піст.

На Маковія в храмах освячується мед нового збору, і, звичайно ж, в цей день українські господині печуть булочки з маком і медові пряники, подають на стіл млинці з маком, і багато всякої різної смакоти з медом та маком.



Тож пропонуємо кілька рецептів маково-медової смакоти, які ви можете приготувати в цьому році, щоб порадувати себе і свою сім'ю.


Смачна випічка з медом і маком

Інгредієнти:
2 склянки борошна;
4 великих яйця або 5 середніх яєць;
200 мл турецького йогурту;
3/4 склянки меду;
1/4 склянки свіжовичавленого лимонного соку;
1 чайна ложка лимонної цедри;
1/4 склянки маку;
2 чайних ложки соди;
дрібка солі
1 столова ложка вершкового масла або рослинної олії (щоб змастити форму);

Приготування:

В тарілці добре збийте яйця, додайте йогурт і перемішайте. Додайте мед, лимонний сік і лимонну цедру, знову добре все перемішайте. Додайте борошно, мак, соду, сіль і добре все перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Тісто вилийте на змащену маслом форму і запікайте в духовці приблизно 30 хвилин.

Охолодіть і можна подавати на стіл.


Медові пряники з маком

Інгредієнти:
2,5 склянки борошна;
0,7 склянки м'якого вершкового масла;
0,25 склянки меду;
0,7 склянки цукру;
1 яєчний жовток;
дрібка ванілі;
3 столових ложки маку;
0,5 чайної ложки меду;

Приготування:

За допомогою блендера або міксера збийте вершкове масло, цукор і мед. Вбийте яєчний жовток і додайте ваніль, перемішайте. Додайте лимонну цедру, борошно і соду. Добре все перемішайте. Розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну частину у продовгувату форму. Обкатайте тісто в маці. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте на ніч у холодильник.

Зранку дістаньте охолоджене тісто і наріжте його кружечками завтовшки приблизно 0,5 сантиметри кожен. Викладіть печиво на форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Готове печиво охолодіть і можете подавати на стіл.


Макові млинці з медом

Пропонуємо вам рецепт млинців, які можна (і навіть потрібно) приготувати на Маковія!

Інгредієнти:
1 склянка борошна;
3/4 склянки молока;
1 столова ложка оцту;
1 столова ложка лимонного соку;
1 яйце;
2 столових ложки розтопленого вершкового масла;
дрібка ванілі;
2 столових ложки цукру;
1 чайна ложка пекарського порошку;
0,5 чайної ложки соди;
1 чайна ложка маку;
1 чайна ложка лимонної цедри.

Приготування:

Молоко, оцет і лимонний сік з'єднайте в тарілці та відставте на 10 хвилин. Через 10 хвилин додайте яйце, розтоплене вершкове масло і ваніль. В іншій тарілці перемішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду, пекарський порошок, мак, лимонну цедру. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок. Підсмажте млинці на сковороді і подавайте з медом.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: