Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Економимо свій час. Готуємо в’ялені помідори в мікрохвильовці

Економимо свій час. Готуємо в’ялені помідори в мікрохвильовці


Економимо свій час. Готуємо в’ялені помідори в мікрохвильовці

Ця закуска-заготовка за останні роки набула такої шаленої популярності, що не пройшла повз увагу жодної господині.

Щоправда, є у цього смаколика один великий недолік – тривалий час приготування. І якщо щасливим власницям електросушки клопоту трохи менше (увімкнула і забула), то в’ялення помідорів у духовці вимагає пильного стеження за часом і температурою.



Рецепт в’ялених помідорів у мікрохвильовій печі не поступається смаком традиційному довготривалому способу приготування, а часу потребує значно менше.

Інгредієнти:
300 г помідорів (бажано сливочок);
30 мл олії (бажано оливкової);
4 зубці часнику;
сіль, спеції на смак.

Приготування:

Помідори порізати на чотири частини. Чайною ложкою вибрати насіння.

Покласти четвертинки помідорів на широку тарілку зрізом догори. Посолити, присипати спеціями, збризнути олією.

Поставити в мікрохвильовку на 5 хвилин при потужності 1000 Вт (якщо найвища потужність менша – збільшити час на 1-2 хвилини.

Дістати помідори з пічки, злити утворений сік, охолодити.

Повернути четвертинки назад у мікрохвильовку на той самий час при тій же потужності. Цю процедуру повторити тричі.

Подрібнити зубці часнику. Готові помідори (вони мають віддати весь сік, але залишатися м’якими, не пересушеними) скласти в баночку, перекладаючи часточками часнику.

Залити олією, щоб повністю покрила в’ялені помідори. Зберігати в холодильнику.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: