Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо французський яблучний пиріг тарт татен

Готуємо французський яблучний пиріг тарт татен


Готуємо французський яблучний пиріг тарт татен

Ніжний вершково-карамельний смак яблук і хрустке тісто роблять яблучний пиріг тарт татен одним з найпопулярніших десертів Франції.

Під час подачі випічку перевертають «догори дном», тому тарт татен часто називають «перевернутим» пирогом.



Для класичних пирогів з яблуками використовують яйця, але тарт татен можна приготувати і без яєць з п'яти інгредієнтів, які практично завжди є у господині - яблука, цукор, масло, борошно, сіль. Тісто для пирога може бути, як листковим, так і пісочним, але начинки в тарт татені завжди має бути набагато більше, ніж тіста.

Інгредієнти:
борошно 250 г;
вершкове масло 150 г;
яблука 1,5 кг;
цукровий пісок 5 ст. ложок;
сіль.

Приготування:

Висипаємо в ємність борошно, столову ложку цукру і дрібку солі. Натираємо на тертці 100 г масла, додаємо в ємність і розтираємо з борошном в крихту. Потім додаємо кілька столових ложок холодної води і замішуємо тісто. Після цього загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник.

Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо великими шматочками. Цукор розігріваємо на сковороді, попередньо додавши столову ложку холодної води. Помішуємо суміш приблизно 5 хвилин, після чого додаємо в сковороду ще 50 г вершкового масла і помішуємо ще 5 хвилин.

Виливаємо карамель в форму для випікання, акуратно викладаємо по колу шматочки яблук і накриваємо тарт татен фольгою. Розігріваємо духовку до 180 °С і випікаємо пиріг 30 хвилин.

Дістаємо з холодильника тісто, розкачуємо в тонкий кружок за розміром форми і накриваємо яблука тістом і листом фольги. Випікаємо ще 20 хв.

Готовий пиріг з яблуками злегка охолоджуємо, щоб карамель почала застигати, після чого перевертаємо пиріг. Подають тарт татен теплим з кулькою морозива або збитими вершками.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: