Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 5 рецептів тортів та десертів для яких не потрібна духовка

5 рецептів тортів та десертів для яких не потрібна духовка


5 рецептів тортів та десертів для яких не потрібна духовка

Вже розпочалася осінь, але за вікном досі літня спека. Тож пропонуємо вам потішити себе ласощами, які готуються дуже швидко і не потребують мороки з духовкою.

Торти, печиво, та десерти за цими «швидкими» рецептами здатні приготувати навіть підлітки, не докладаючи багато зусиль.



Шоколадний торт

Інгредієнти:
200 г чорного шоколаду,
100 г вершків (20%),
100 г вершкового масла,
3 ст. л. цукрової пудри,
150 г сухого печива,
100 г горіхів,
100 г зефіру.

Приготування:

У глибоку каструлю налити вершки, додати масло і трохи цукрової пудри. Нагрівати на малому вогні, але не кип’ятити, весь час помішуючи. Коли масло розтопиться у вершках, додати поламаний шоколад. Перемішувати, доки суміш не стане густою і однорідною. Потім трохи остудити.

Печиво, зефір і горіхи змішати з шоколадною сумішшю. Вилити майже все, залишити лише трохи для вирівнювання верху торта. Усе добре перемішати.
Форму, в якій торт буде охолоджуватися, застелити харчовою плівкою і трохи змастити її маслом. Викласти шоколадно-зефірно-горіхову суміш у підготовлену форму і розрівняти її. Шоколад, який залишився, вилити зверху, рівномірно розрівняти його. Покласти торт у холодильник на 3-5 годин.

Торт «Фруктова зебра»

Інгредієнти:
600 г жирного сиру,
200 г вершків (не менше 30%),
20-25 г желатину,
6 ст. л. цукру,
2 плитки по 200 г білого шоколаду,
50 г ягідного сиропу.

Приготування:

Замочити желатин у 100 мл води, коли набухне, нагріти на паровій бані, не доводячи до кипіння. Розтопити також на паровій бані дві плитки білого шоколаду у різних мисках. У кожну миску додати по 300 г сиру, 100 мл вершків, 50 мл розчиненого желатину, 3 ст. л. цукру. В одну з мисок додати ягідний сироп. Збити блендером до однорідності. Форму для торта вистелити харчовою плівкою. По краях форми викласти ягоди (полуницю чи інші).

Викладати по одній ложці кожної маси за чергою в центр форми. Охолоджувати не менше години. Потім акуратно перевернути форму, зняти харчову плівку, прикрасити торт на свій смак.

Фруктовий торт із заварним кремом

Інгредієнти:
700 г печива,
1 літр молока,
6 яєць,
2 ст. л. борошна,
1 склянка цукру,
10 г ванільного цукру,
будь-які фрукти чи ягоди.

Приготування:

Печиво поламати на шматочки. Жменю печива розтерти в крихту й відкласти для посипання торта.

Приготувати заварний крем. Яйця збити, влити в них тепле (не гаряче) кип’ячене молоко й розмішати. Борошно, цукор, ванільний цукор перемішати і, помішуючи, поступово вливати в суху суміш молоко з яйцями. Покласти крем на вогонь і, постійно помішуючи, варити на повільному вогні до густоти, не доводячи до закипання. Як тільки крем загусне, зняти з вогню.

Трохи остудити крем і збити його міксером, накрити й залишити до повного охолодження.

Форму для торта застелити плівкою. Пошарово наповнити її печивом і кремом. Залишити торт на 4-5 годин, щоб він просочився кремом.
Акуратно перевернути форму на тарілку, зняти її з торта, зняти плівку, прикрасити полуницями чи фруктами, посипати зверху крихтою з печива.


Панакота

Інгредієнти:
1,5 літра 25% вершків,
пакетик ванільного цукру,
100 мл молока, 1
0 г желатину,
0,5 склянки цукру.

Приготування:

Розчинити пакетик желатину в половині чашки холодної води до набрякання. В окремий посуд налити вершки, додати, перемішуючи, цукор і пакетик ванільного цукру. Цю суміш довести до кипіння, зняти з вогню, коли вершки почнуть підніматися.

У цей час відцідити желатин, додати трохи молока, підігріти й вилити до вершків. Добре перемішати і розлити по формочках. Покласти в холодильник на 2-3 години.

При подачі на стіл на секунду опусти формочку дном у гарячу воду − і ніжну панакоту можна буде сервірувати на білосніжній тарілочці, зверху поливши ягідним соусом.


Семіфредо

Семіфредо – це традиційний італійський десерт, який нагадує м’яке морозиво. До складу його входять різні наповнювачі: від печива і шоколаду – до горіхів і різних ягід та фруктів.

Інгредієнти:
2 яйця,
250 г вершків (35%),
30 г цукру,
70 г апельсинових цукатів,
50 г фісташок,
жменя свіжих або заморожених ягід,
ваніль – на кінчику ножа.

Приготування:

Фісташки очистити від лушпиння. Яєчні білки збити до густих піків. Вершки збити у густий крем. Жовтки збити з цукром. Усі три суміші акуратно перемішати. Додати фісташки, апельсинові цукати, протерту малину, ягоди. Акуратно перемішати. Отриману масу перелити у форму й покласти в морозилку щонайменше на 5 годин.

Замість силіконової форми можна взяти будь-яку іншу, змастивши її вершковим маслом і застеливши харчовою плівкою.
У замороженому вигляді семіфредо може перебувати в морозилці довгий час. Подавати його можна по-різному: прикрасити ягодами чи полити шоколадним або фруктовим соусом.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: