Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Грузинська кухня. Готуємо чахохбілі з куркою

Грузинська кухня. Готуємо чахохбілі з куркою


Грузинська кухня. Готуємо чахохбілі з куркою

Чахохбілі – національна грузинська страва. У різних куточках Грузії його готують по-різному, але завжди з м’яса птиці.

Спочатку чахохбілі готували з фазана, який і дав назву страві, адже грузинською фазан буде "хохобі". Звичайно ж, у наш час цю страву найчастіше готують з куркою.



Інгредієнти:
1 кг курки,
300 г червоної цибулі,
300 г болгарського перцю,
300 г помідорів,
1 морквина,
пучок зелені (кінза, базилік),
1 головка часнику,
1 ст. ложка томатної пасти,
2 лаврові листки,
приправа хмелі-сунелі за смаком,
мелений коріандр,
чорний мелений перець і сіль за смаком,
100 мл води (або білого сухого вина за бажанням).

Приготування:

Курку помийте і поріжте на невеликі шматочки. Цибулю поріжте четвертинками кілець. Моркву потріть на крупній тертці. Болгарський перець поріжте смужками. Помідори занурте в окріп на 2 хвилини, зніміть шкірку і дрібно поріжте. Подрібніть зелень. Часник пропустіть через часничницю.

У розігрітому сухому сотейнику на великому вогні обсмажте з усіх боків шматочки курки без додавання олії до рум’яної скоринки приблизно 15-20 хвилин. Зменшіть вогонь, накрийте курку покришкою і тушкуйте 3-5 хвилин.

Додайте до курки цибулю і готуйте помішуючи 5 хвилин. Потім додайте у сотейник решту овочів і тушкуйте на середньому вогні ще 7 хвилин. Томатну пасту розбавте водою або вином, влийте у чахохбілі і тушкуйте 5-7 хвилин. Наприкінці посоліть і додайте часник, зелень, спеції.

Подавайте чахохбілі з курки гарячим. Можна як самостійну страву або з гарніром на свій смак.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: