Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Пісочне, бісквітне, білкове та листкове. 4 простих рецепти приготування тіста для торта

Пісочне, бісквітне, білкове та листкове. 4 простих рецепти приготування тіста для торта


Пісочне, бісквітне, білкове та листкове. 4 простих рецепти приготування тіста для торта

З року в рік рецепти, форма і структура тортів змінюються, але одне залишається незмінним: будь-який торт починається з приготування тіста.

Тож пропонуємо вашій увазі добірку простих і в той же час дуже смачних основ для вашого торта.



Бісквітне тісто

Традиційно для приготування бісквіта потрібні яйця, борошно і цукор. Це класичний рецепт, який використовується для приготування багатьох тортів та інших десертів. А щоб урізноманітнити рецептуру бісквіта, можна додати шоколад, фрукти, ягоди, какао або горіхи.

Інгредієнти:
4 яйця;
1 ст. цукру;
1 ст. борошна;
1 ч. л. розпушувача;
щіпка ваніліну.

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. Білки збийте з половиною склянки цукру до твердих піків, а жовтки – з цукром, що залишилось до побіління. Потім акуратно з'єднайте їх ложкою і, постійно помішуючи, додайте борошно, ванілін і розпушувач. Відправте в духовку на пів години при температурі 180 градусів.


Пісочне тісто

Це тісто можна приготувати з мінімуму продуктів. Його основні компоненти – цукор, масло, яйця, борошно і розпушувач. З такого тіста роблять торти, кошички з кремом, тістечко та різне печиво. Також можна додати цікаві компоненти, щоб отримати оригінальний смак.

Інгредієнти:
250 г вершкового масла;
3 жовтки;
1 яйце;
2 ст. борошна;
1 ч. л. соди;
0,5 ч. л. лимонного соку.

Приготування:

Розітріть цукор і масло. Додайте жовтки, яйце, борошно і соду з лимонним соком. Ретельно перемішайте і відправте в холодильник на 2-3 години. Потім дістаньте тісто і розкатайте його на коржі. Відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Готово!


Білкове тісто

Це найпростіше в приготуванні тісто. Його основа – яєчні білки та цукор. Можна додати горіхи, лимонний сік або мигдалеву крихту, щоб смак тіста був яскравішим. З нього роблять такі десерти, як макарон, безе або торт «Київський».

Інгредієнти:
3 білка;
1 ст. цукру;
0,5 ч. л. лимонного соку.

Приготування:

Білки збийте до повітряної піни, поступово додаючи цукор. Влийте лимонний сік і акуратно перемішайте. Відправте тістечка або коржі в духовку на годину при температурі 160-170 градусів.

Листкове тісто

Найпопулярніший торт з цього тіста – «Наполеон». Але є й інші десерти з листкового тіста, наприклад, круасани або штрудель. Його основа – борошно і масло, але багато хто додає яйця, воду, сметану або молоко, щоб тісто було розсипчастим.

Інгредієнти:
1 ст. борошна;
75 г води;
75 г молока;
1 ч. л. лимонної кислоти;
1 ч. л. солі;
250 г вершкового масла.

Приготування:

Розчиніть у воді з молоком сіль, лимонну кислоту, додайте просіяне борошно і добре перемішайте ложкою, а потім замісіть руками. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше воно буде жорстким.

Загорніть готове тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на пів години. Потім розкатайте його у вигляді прямокутника. В середину тіста покладіть шматочок масла кімнатної температури. Потім накрийте його з усіх боків і розкатайте тісто знову. Відправте в холодильник на пів години. Таку процедуру потрібно проробити 7-10 разів і чим більше, тим краще.

Готове тісто можна помістити в морозилку, щоб в подальшому використовувати для улюблених десертів.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: