Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як смачно приготувати філе індички. 4 рецепти на будь-який смак

Як смачно приготувати філе індички. 4 рецепти на будь-який смак


Як смачно приготувати філе індички. 4 рецепти на будь-який смак

М'ясо індички – смачне, корисне й дієтичне. Його рекомендують включати в раціон ще з раннього дитинства, тому що м'ясо багате на вітаміни, мінерали та білок, які потрібні для правильного функціонування нашого організму.

Індичку найкраще купувати за два дні до приготування. Тушку птиці промийте під водою, насухо витріть, накрийте фольгою і поставити в холодильник.



Заморожену індичку слід розморожувати повільно в холодній воді, або в приміщенні.

Перед запіканням м'ясо краще заздалегідь замаринувати.

1. Філе індички, тушковане зі сметаною

Інгредієнти:
1 кг філе індички;
2 ст. л. сметани;
2 ст. л. соєвого соусу;
1 ріпчасту цибулю;
3 зуб. часнику
суміш перців – за смаком.

Приготування:

Наріжте філе індички і тушкуйте на сковороді близько 10-15 хвилин. Подрібніть цибулю і додайте до філе. Готуйте ще 5 хвилин до м'якості цибулі. Потім подрібніть часник і вкиньте в сковороду. Додайте сметану, соєвий соус, сіль і перець. Ретельно перемішайте і влийте трохи кип'яченої води. Тушкуйте ще 10 хвилин.


2. Індичка в медово-гірчичному соусі

Інгредієнти:
1,5 кг філе індички;
150 г меду;
100 г зернистої гірчиці;
2 ст. л. оцту;
2 ст. л. рослинної олії;
дрібка солі.

Приготування:

Промийте філе і проткніть ножем в декількох місцях, щоб маринад краще вбрався. З'єднайте гірчицю, мед, оцет, масло і сіль. Добре перемішайте. Залийте м'ясо маринадом і залиште мінімум на дві години.

Перекладіть м'ясо в форму для випічки, трохи поливши маринадом. Накрийте форму фольгою і відправляйте в розігріту до 250 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 150-170 градусів і запікайте ще 50 хвилин.

Коли індичка буде готова, полийте маринадом і залиште на 15 хвилин. Потім поріжте на скибочки і можете подавати.


3. Стейки з індички з апельсиновим соком

Інгредієнти:
500 г філе індички;
1 апельсин;
100 мл оливкової олії;
200 г панірувальних сухарів;
2 яйця;
сіль, паприка, орегано і мускатний горіх – за смаком.

Приготування:

Наріжте філе індички у вигляді стейків товщиною 1-1,5 см. Злегка відбийте м'ясо. Натріть сіллю і паприкою. Потім перекладіть в миску і залийте свіжовичавленим соком апельсина. Додайте орегано і мускатний горіх. Ретельно перемішайте і відправте в холодильник маринуватися на 40 хвилин.

В окремій мисці злегка збийте яйця. Підготуйте панірувальні сухарі. Спочатку обваляйте м'ясо в яйці, а потім в сухарях. Обсмажте філе з обох сторін на розігрітій з оливковою олією сковороді.


4. Запечене філе індички у вершково-грибному соус

Інгредієнти:
800 г філе індички;
500 г свіжих грибів;
100 мл вершків;
1 ріпчасту цибулю;
2 ст. л. вершкового масла;
2 лаврові листки;
1 ст. л. лимонного соку;
сіль і перець – за смаком;
солодка паприка – за смаком.

Приготування:

Розтопіть вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю, індичку, лаврові листи, сіль і перець. Готуйте індичку до золотої скоринки. Потім додайте 250 мл холодної води і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 2 години.

Тим часом подрібніть гриби. Перекладіть їх до індички, за годину до її готовності і тушкуйте під відкритою кришкою.

Як тільки м'ясо буде готове, перекладіть в тарілку. Соус від м'яса з'єднайте з вершками і доведіть до кипіння. Додайте сіль, перець, паприку і лимонний сік. Добре перемішайте.

Індичку поріжте на невеликі шматочки і полийте грибним соусом.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: