Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Смакота у горщику. 2 рецепти приготування грузинської страви чанахи

Смакота у горщику. 2 рецепти приготування грузинської страви чанахи


Смакота у горщику. 2 рецепти приготування грузинської страви чанахи

Пропонуємо вам приготувати смачну, ароматну та чудово зігріваючу грузинську страву – чанахи.

Різні варіації цієї страви, наприклад, рецепт чанахів з грибами в горщиках, не вимагають особливих зусиль при приготуванні, а в результаті ви отримуєте апетитну і ситну страву.



Як приготувати чанахи в українській інтерпритації можна подивитися тут.

Традиційні чанахи

Основними компонентами цієї страви є м'ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням.

Інгредієнти:
яловичина 500 г;
картопля 600 г;
баклажани 300 г;
томати 500 г;
морква 200 г;
цибуля 200 г;
часник 4 зубчики;
сіль ( інші спеції ) за смаком.

Приготування:

Починати приготування чанахі необхідно з підготовки баклажанів, що позбавить їх від легкої гіркоти. Для цього наріжте їх кубиками, рясно посоліть і дайте постояти 30 хв, після чого промийте і добре відіжміть. Подрібнені продукти укладіть в глиняні горщики шарами в такій послідовності: м'ясо, картопля, баклажани, цибуля, морква, частина томатів, не забуваючи посолити і приправити спеціями.

Щоб страва вийшла більш соковитою і рідкою, додайте трохи бульйону або води. Готуйте чанахі в духовці при температурі 180 градусів близько 2 годин, при цьому за 15 хв до кінця додайте залишки томатів, часник і зелень.


Чанахи з грибами

Інгредієнти:
м'ясо 600 г;
шампіньйони 300–400 г;
картопля 8 шт;
цибуля ріпчаста 2 шт.;
морква 2 шт.;
часник 4 зубчики;
перець духмяний горошок, лавровий лист, сіль, хмелі-сунелі за смаком.

Приготування:

Для приготування чанахі з грибами вам знадобляться глиняні горщики середніх розмірів. М'ясо наріжте великими шматочками, посоліть, поперчіть і злегка обсмажте на розпеченій рослинній олії. Викладіть на дно горщиків. Цибулю наріжте півкільцями і покладіть другим шаром, а зверху накрийте шматочками грибів.

Очищену і нашатковану великими брусочками картоплю посоліть і приправте спеціями, помістіть в горщики. Зверху викладіть терту моркву, залийте страву достатньою кількістю м'ясного бульйону і поставте у прогріту до 200 градусів духовку приблизно на годину-півтори. У готове чанахі додайте подрібнений часник і зелень, дайте трохи настоятися перед подачею.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: