Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Декілька порад, які зроблять ваші страви смачнішими

Декілька порад, які зроблять ваші страви смачнішими


Декілька порад, які зроблять ваші страви смачнішими
У кожного, хто любить готувати, є маса маленьких таємниць, які доводять прості страви до досконалості.

Що вже говорити про шеф-кухарів - у них таємниць більше, ніж зірок на небі.



– Якщо ви хочете, щоб рис вийшов білосніжним, під час варіння додайте трохи оцту.

– Щоб надати пікантну часникову нотку всьому блюду, натріть зубчиком часнику тарілку, а потім викладайте на неї салат або гарнір.

– Новий смак маринаду для м'яса надасть темне пиво або суміш світлого пива з соєвим соусом, сіллю і перцем. Пиво можна додавати також в тушковані овочі.

– Печінку потрібно солити тільки в кінці, інакше вона стане жорсткою.

– Щоб верх пирога не пригорів, прикрийте його вологим папером.

– Якщо кинути в бульйон шматочок льоду і довести до кипіння, бульйон буде більш прозорим.

– Щоб акуратно нарізати яйце, зварене круто, змочіть лезо ножа холодною водою: жовток не буде кришитися.

– Під час варіння квасоля не потемніє, якщо варити її не закриваючи каструлю кришкою.

– Фарш буде духмяний і смачний, якщо додати в нього частину сирої цибулі, частину підсмаженої цибулі і дрібно натерту сиру картоплю.

– Використовуйте лимонний сік в стравах, щоб частково замінити сіль. Це корисно для регуляції тиску. У підсумку ви не пересолюєте блюдо, а цитрусовий присмак надає йому вишуканий аромат.

– Баклажан не буде гірчити, якщо перед приготуванням його порізати на шматочки, посолити та дати трохи пустити сік. Після баклажани необхідно промити в холодній воді.

– Сметана набагато краще зіб'ється в крем, якщо додати в неї трохи яєчного білка.

– Якщо додати в мелену каву щіпку солі, то напій буде смачніше.

– Щоби м'ясо, запечене в духовці, набуло рум'яну скоринку, змастіть його зверху гранатовим соком і медом, розведеним сухим вином, коньяком або водою.

– Якщо ви занадто довго варили м'ясо, наріжте його тонкими скибочками, викладіть на тарілку, посипте цибулею та помідорами і додайте трохи рослинного масла, лимонного соку і оцту. Незабаром м'ясо знову стане соковитим.

– Замість панірувальних сухарів можна використовувати мелені горіхи.

– Тільки що приготоване м'ясо не поспішайте відразу подавати на стіл. Нехай воно трохи відпочине і розкриє свій смак.

– Вінегрет буде смачніше, якщо ви додасте в нього столову ложку молока і чайну ложку цукру.

– Яблука в шарлотці не опустяться на дно форми, якщо обваляти їх перед приготуванням в борошні.

– Перед тим як зняти суп з вогню, додайте в нього трішки свіжого соку капусти, моркви або помідорів. Це посилить смак і збагатить ваше блюдо вітамінами.

– Ваніль - чудова спеція для додавання пікантної нотки овочевим салатам.

– Є багато способів врятувати пересолений суп. Зокрема, можна занурити в нього марлю з невеликою кількістю крупи і проварити: каша вбере в себе надлишок солі.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: