Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Які спеції "люблять" ті чи інші продукти

Які спеції "люблять" ті чи інші продукти

Які спеції "люблять" ті чи інші продукти

У сучасній кулінарії спеції грають важливу роль. Адже правильний підбір цих речовин допомагає в значній мірі посилити смак продукту, доклавши до цього мінімум зусиль і витрат. Так що недивним виглядає місце спецій у повсякденній кухні.

Щоби ваше блюдо вийшло смачним і ароматним, потрібно знати, які саме прянощі підходять до певних страв:

Для м'яса: червоний, чорний, запашний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано.

Для птиці: чебрець, майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік.

Для риби: лавровий лист, білий перець, імбир, запашний перець, цибуля, коріандр, перець чилі, гірчиця, кріп, чебрець.

Для гриля: червоний перець, запашний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх і мускатний колір, кмин, імбир, перець чилі.

Для дичини: чебрець, материнка звичайна, запашний перець, червоний перець, ялівець.

Для рагу: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика.

Для капусти: коріандр, фенхель, кумін, насіння чорної гірчиці.

Для картоплі: коріандр, куркума і асафетида.

Для бобових: кумін, асафетида, імбир, перець, м'ята лавандова і коріандр.

Для маринадів: лавровий лист, ялівець (ягоди додають в маринади при приготуванні м'яса дичини і риби), гілки кропу з бутонами, квітками або насінням.

Для фруктів, соків, компотів: кориця, гвоздика, імбир, бадьян, кардамон.

Для паштетів: білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон.

Для випічки: гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.

Трави і коріння бувають хороші і в свіжому, і в засушеному вигляді. Останній варіант передбачає, що пряність зберегла і колір, і аромат. Готових сумішей краще уникати, або уважно читати склад на пачці - в них часто додають підсилювачі смаку і велику кількість солі. Якщо ж ти купляти свіжі трави, потрібно брати їх потроху, щоб не зів'яли завчасно.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: