Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо зігріваючий гуляш

Готуємо зігріваючий гуляш


Готуємо зігріваючий гуляш
Не секрет, що смачна їжа – одне з найбільш доступних сьогодні задоволень. Голодна людина не може думати ні про що, крім їжі. І ось в цей момент хочеться приготувати щось смачне, але не дуже складне і клопітке.

Один з варіантів таких страв – гуляш. Ця страва проста в приготуванні, смачна і поживна.

Сам процес приготування цієї страви містить у собі тільки позитивні моменти: простоту, швидкість і задоволення від поїдання згодом! Для того, щоб ви змогли насолодитися цим смачним блюдом, нижче ми розміщуємо рецепт, яким ви можете користуватися під час приготування гуляшу.

З чого готують гуляш

Отже, для того, щоб приготувати гуляш, вам знадобляться наступні інгредієнти: один кілограм свинини (краще, якщо це буде філе, без хрящів, кісточок і зайвого жиру), один солодкий перець або помідор як заміна, 2 середні головки ріпчастої цибулі, одна столова ложка борошна просіяного, дві маленькі морквини, 3-4 столові ложки сметани середньої густоти, рослинне масло і сіль та перець, а також будь-які інші спеції за вашим смаком.

Як приготувати гуляш

Для того, щоб підготувати м’ясо до приготування, його потрібно гарненько промити й нарізати на великі квадратні шматочки. Одночасно з цим, щоб не втрачати час, поставте на вогонь сковорідку і розігрійте на ній соняшникову олію.

Нарізане масло закладайте в сковороду і відразу ж злегка посоліть за смаком. Це дуже важливо, так як після додавання солі м’ясо буде виділяти сік, в якому потім воно буде тушкуватись протягом 20 хвилин. Потрібно домогтися, щоб абсолютно вся рідина випарувалась, і м’ясо було злегка підсмаженим, але не перетримати.

Поки м’ясо тушкується, слід впритул зайнятися овочами. Ретельно промийте і почистіть їх. Потім наріжте всі овочі на дрібні кубики, за винятком моркви – її слід натерти на дрібній тертці.

Коли м’ясо і овочі підготовлені належним чином, описаним вище, закладайте в м’ясо всі овочі в такій черговості: спочатку моркву, через пару хвилин – цибулю, а ще через пару хвилин – перець. Тушкуйте всю цю суміш протягом чотирьох хвилин.

Після цього до вмісту сковороди додайте борошно і тут же ретельно розмішайте. Слідкуйте, щоб не утворилося грудок, так як це буде перешкоджати приготуванню соусу і в підсумку зіпсує весь смак страви. Як тільки ви переконалися, що грудочок немає, додавайте сметану і також ретельно розмішуйте.

У висновку в сковороду акуратно налийте півлітра теплої кип’яченої води (дуже важливо, щоб вона була саме теплою, а не кипіла), при цьому помішуючи м’ясо, овочі і соус. Накривайте сковороду кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин, помішуючи час від часу.

Як приготувати суп-гуляш

Різновидом гуляшу вважається суп-гуляш – національне угорське блюдо. Це досить густий суп, який готують як з м’яса, так і з додаванням картоплі або грибів. Спочатку це блюдо було їжею простих пастухів, але тепер його люблять люди всіх станів у всьому світі.

Готувати такий суп нескладно – процес дуже схожий на той, що був описаний в рецепті, наведеному нами раніше. Інгредієнти потрібні абсолютно ті ж, за винятком того, що для супу нам потрібна яловичина, а не свинина.

Отже, промийте яловичину і наріжте її на дрібні шматочки. Очистіть цибулю і наріжте на маленькі кубики. У каструлю налийте олію, поставте на вогонь і пасеруйте цибулю, поки вона не придбає золотавий відтінок. До цибулі додайте м’ясо і тушкуйте протягом 15 хвилин, щоб воно злегка підсмажилось.

Промийте і наріжте овочі: перець, часник і картоплю. Залийте м’ясо і овочі холодною водою так, щоб вона накривала їх не більше, ніж на 3 сантиметри, інакше гуляш вийде занадто рідким. Доведіть суп до кипіння, поперчіть, посоліть, додайте інші приправи за смаком і варіть на повільному вогні протягом півгодини.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: