Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Вишуканий польський пляцок «Небесні ласощі»

Вишуканий польський пляцок «Небесні ласощі»


Вишуканий польський пляцок «Небесні ласощі»
Неможливо уявити собі польську кухню без вишуканих, фантазійних, багатошарових перекладанців чи пляцків, які печуть на усі свята і урочистості.

Пропонуємо вашій увазі рецепт чудового польського пляцку з назвою, яка характеризує цей пляцок сама за себе. Називається він «Небесні ласощі» (Niebianski przysmak).



Два пісочні коржі, які перекладені ароматною і соковитою яблучною галяреткою і товстим шаром дуже смачного горіхового крему. Завершує усю цю смакоту глазур з гіркого шоколаду. Ну що тут скажеш. Небесний делікатес повністю оправдав свою назву.

Інгредієнти:
Яблучна маса
яблука (чиста вага) – 1 кг
цукор –100 г
желе лимонне –2 шт.

Тісто
борошно пшеничне –300 г
маргарин (вершковий) –200 г
жовтки яєчні –2 шт.
пудра цукрова – 80 г
сметана – 40 г
розпушувач тіста – 10 г

Горіхова маса
горіхи волоські – 200 г
вершки – 150 г
масло вершкове – 300 г
яйця курячі – 2 шт.
цукор – 150 г
коньяк – 20 г

Глазур шоколадна
шоколад чорний – 200 г
олія – 60 г

ПРИГОТУВАННЯ:
ТІСТО:
Борошно сполучити з розпушувачем, порізаним маргарином і цукровою пудрою. Розтерти руками до утворення крихти. Додати жовтки, сметану. Замісити тісто. Поставити його у холодильник на 30 хвилин. Розділити тісто на 2 рівні частини:

Кожну частину тіста викласти у форму розміром 25х25 см, прокладену кулінарним папером. Випікати приблизно 20-25 хвилин при 180 ’С до легкого зарумянювання країв.

Поки печеться перший корж — готуємо яблучну масу, бо вона має гарячою накладатися на щойноспечений корж.
Яблука чистимо і тремо на тертці з великими вічками. Чиста маса яблук — 1 кілограм.
Додаємо цукор і варимо, помішуючи, 15 хвилин:

Додаємо желе і ретельно перемішуємо(на вогні) до повного розчинення желе (доводити до кипіння не потрібно):

Викладаємо гарячу яблучну масу на спечений корж товстим шаром. Охолоджуємо спочатку в кімнаті, а коли повністю вистигне — в холодильнику 1 годину.



Тим часом печемо другий корж і готуємо горіховий крем.
Горіхи змолоти. Додати вершки. Яйця збити з цукром і додати до горіхової маси. Довести усе до кипіння, помішуючи і варити 3-4 хвилини на маленькому вогні. Остудити:

Масло збити на пухку масу:

І по столовій ложці додавати холодну горіхову масу, збиваючи.

В кінці додати коньяк:

На вистиглу яблучну масу викласти горіховий крем:

Накрити зверху другим пісочним коржем. Покрити шоколадною глазуррю.

Для глазурі гіркий шоколад поламати. Сполучити з олією і злегка нагріти(тільки до того моменту, поки шоколад розтопиться — кип'ятити не потрібно).

Поставити пляцок мінімум на добу в холодильник.

Найкращий смак пляцка буде через дві доби.

Перед подачею нарізати «Небесні ласощі» порційно квадратними шматочками.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: