Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 5 рецептів приготування згущенки в домашніх умовах

5 рецептів приготування згущенки в домашніх умовах

5 рецептів приготування згущенки в домашніх умовах
Магазини пропонують нам тисячі видів продукції у яскравій упаковці. Але наскільки вони натуральні ми точно знати не можемо, ось і доводиться часом вдаватися до старих домашніх рецептів, бажаючи здоров'я собі та нашим близьким.

Якщо Ви думаєте, що готувати згущене молоко в домашніх умовах складно, Ви помиляєтеся! Спробуйте порадувати Ваших ласунів - вони Вам будуть дуже вдячні...

Рецепт 1.

Інгредієнти:
Молоко 3,2% - 1 л
Цукор - 1 склянка
Ванільний цукор – 0,5 ч.л.

Як приготувати:

1. Молоко виливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Як тільки воно нагріється - засипаємо в нього цукор і розмішуємо до повного розчинення. Доводимо молоко до кипіння.

2. Після закипання робимо маленький вогонь і варимо молоко, поки воно не зменшиться в обсязі приблизно на третину. Періодично його помішуємо. Молоко повинно придбати приємний кремовий відтінок і злегка загуснути. Перед вимиканням вогню додаємо в нього ванільний цукор, розчиняємо його, проварюємо згущенку ще 1-2 хвилини.

3. Гарячу рідкувату згущенку остуджуємо. Ми отримаємо близько 400 г густої, тягучої ласої насолоди.

Рецепт 2.

Інгредієнти:
Молоко 3,2% - 250 мл
Сухе молоко – 1,5 склянки
Цукор» - 1,5 склянки
Ванільний цукор – 1 пакетик

Як приготувати:

1. Молоко прогріваємо приблизно до 60 °С, вимикаємо вогонь і додаємо до нього сухе молоко, цукор і ванілін. Вінчиком збиваємо всю суміш до однорідності.

2. Каструльку з майбутньою згущенкою ставимо на водяну баню і варимо на слабкому вогні, періодично помішуючи, протягом години. Має вийти близько 0,5 л густуватої апетитної рідини.

3. Готову згущенку охолоджуємо і подаємо до столу.

Рецепт 3.

Необхідні інгредієнти:
Молоко 3,2% - 1 л
Цукор - 1,5 склянки
Вода – 0,5 склянки

Як приготувати:

1. У каструлю з товстим дном виливаємо воду і засипаємо цукор . На середньому вогні доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального, розмішуємо цукор і протягом 3-5 хвилин варимо солодкий сироп.

2. До сиропу додаємо молоко, доводимо до кипіння, знову робимо мінімальний вогонь і варимо згущенку близько 2 годин, періодично помішуючи.

3. Гарячу згущенку перед вживання охолоджуємо, вона стане більш густою.


Рецепт 4.

Необхідні інгредієнти:
Молоко (будь-яке) – 0,5 л
Цукор - 1,5 склянки
Вершкове масло – 50 г

Як приготувати:

1. Молоко виливаємо в каструлю, нагріваємо, додаємо до нього вершкове масло і цукор. Помішуючи, доводимо до кипіння.

2. На слабкому вогні варимо згущенку близько 30 хвилин, періодично помішуючи.

3. Гарячі ласощі обов'язково охолоджуємо перед подачею до столу мінімум 8 годин на холоді.

Рецепт 5. (Шоколадна сгущенка)

Необхідні інгредієнти:
Молоко 3,2% - 1 л
Цукор - 1,5 склянки
Вода – 0,25 склянки
Какао – 1 ст.л.

Як приготувати:

1. У товстостінній сковороді доводимо до кипіння воду і вмішуємо цукор. Розчинивши його у воді, проварюємо сироп 3-5 хвилин, потім потихеньку вливаємо молоко.

2. Доводимо молочну суміш до кипіння і проварюємо до загустіння, періодично помішуючи.

3. Крізь сито підсипаємо какао порошок в каструлю, розмішуємо його. Проварюємо згущенку ще 1-2 хвилини і вимикаємо вогонь.

4. Перед подачею до столу обов'язково охолоджуємо солодощі.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: