Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина перша)

Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина перша)

Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина перша)
Пропонуємо вам добірку порад, які зекономлять час та зроблять приготовлені страви смачнішими.

– Щоб приготувати дріжджі в домашніх умовах, треба розвести склянку борошна у склянці теплої води і залишити на 6 годин. Тоді додати склянку пива, столову ложку цукру, розмішати і покласти в тепле місце.

– Щоб дріжджове тісто не прилипало до рук при формування виробів, потрібно змастити руки олією.

– М’яке тісто легше розкачати, якщо накрити його пергаментним папером і розкачувати добре прогрітою качалкою або пляшкою з теплою водою.

– Щоб риба не розвалювалася під час приготування, її потрібно варити невеликими шматочками у неглибокій посуді, а перед смаженням дочекатися, щоб сіль повністю увібралася (10-15 хвилин).

– Щоб зварене на круто яйце нарізати акуратними тонкими пластинками, потрібно змочити ніж у холодній воді – жовток тоді не кришитиметься.

– Щоб варені яйця легше чистилися від шкарлупи, після варіння їх відразу слід опустити у дуже холодну воду.

– Яйця під час варіння не тріснуть, якщо на дно каструлі покласти перевернуту догори дном тарілочку.

– Бульйон з замороженого м’яса завжди непрозорий. Щоб цього уникнути, треба покласти у каструлю добре вимиту яєчну шкарлупу (краще у марлевій торбинці – так її легше видалити, і не станеться нічого страшного, якщо вона випадково розкришиться).

– Готуючи страви з квашеної капусти, додайте 1-2 столові ложки яблучного соку чи компоту з сухофруктів – і неприємний запах капусти зникне.

– Достатньо натерти часником салатницю, щоб страва набула приємного часникового запаху.

– Щоб страва не “втекла”, змажте краї каструлі будь-яким жиром.

– Лимони добре зберігають у банці, на дно якої насипаний шар солі.

– Гірчицю можна зробити смачнішою, якщо додати до неї трошки меду, а засохлу гірчицю можна “освіжити”, додавши дрібку солі та ложечку оцту.

– Якщо сушені гриби потримати кілька годин у ледь підсоленому молоці, вони стануть на смак, як свіжі.

– Щоб молоко швидше закипіло, не пригоріло і зберігалося довше, на дно каструлю треба покласти грудочку цукру.

– Якщо додати у тісто для налисників, 2-3 столові ложки цукру, вони набудуть гарного золотистого кольору.

– Готові налисники не охолонуть, якщо тарілку, на яку їх викладають, покласти на каструлю з киплячою водою.

– Твердий сир не засихатиме, якщо його тримати цілим шматком у закритій посудині, в яку покладено шматочок цукру. Якщо ж сир підсох, його можна покласти у кисле молоко – і він знову стане м’яким.

– Грецькі горіхи легко почистити від шкарлупи, якщо їх кілька хвилин потримати у гарячій духовці.

– Вершки швидше й легше зіб’ються в піну, якщо до них додати трохи нежирної сметани.

Продовження маленьких хитрощів дивіться у другій та третій частинах

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: