Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина третя)

Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина третя)

Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина третя)
Сподіваємося, що ви вже ознайомилися з першою, та другою частинами кулінарних хитрощів. Тож пропонуємо продовження добірки порад, які зекономлять час та зроблять приготовлені страви смачнішими.

М'ясо

1. Щоби визначити якість м'яса, натисніть на нього пальцем. Свіже і не оброблене хімікатами м'ясо відразу розпрямиться. Якщо залишиться виїмка - краще пошукати інше.

2. Щоб уникнути сильного запаху смаженого м'яса, покладіть в сковороду шматочок яблука. Його потрібно замінити, коли яблуко потемніє.

3. Якщо завернути м'ясо у харчову плівку, то під час відбивання не буде гучного звуку, а бризки не засмічуватимуть стіл.

4. Фарш для кебабів і біфштексів потрібно дуже добре вимішувати. Тоді він стане щільним та клейким, а вироби не будуть розвалюватися

Овочі та фрукти

5. Щоби картопля зварилася швидше, треба додати у воду шматочок вершкового масла.

6. Щоби смажена картопля була хрусткою, треба солити її наприкінці смаження і не закривати кришкою.

7. Щоби зберегти в овочах вітаміни під час варіння, їх треба опускати вже у киплячу воду, а солити в самому кінці.

8. Щоби баклажани не вбирали в себе багато масла під час смаження, їх потрібно перед приготуванням посолити і дати полежати 30 хвилин. А потім віджати. Тоді овочі вийдуть із золотистою скоринкою.

9. Щоби яблука не темніли в процесі нарізування, їх треба обробляти керамічним ножем. Нарізані яблука слід опустити в підкислену лимоном воду.

Печиво

10. Щоби тісто краще вимішувалося та не липло до рук, потрібно додати в нього ложку рослинної олії.

11. Для того, щоби добре і швидко збити білок, потрібно миску, де будете його збивати, натерти соком лимона, а сам білок присолити.

12. Щоби глазур лягла рівно і красиво блищала, треба змастити кекс тонким шаром джему.

Консервування

13. Щоби приготувати хрусткі огірки, потрібна дуже хороша і чиста вода. Якщо є можливість, то краще джерельна або колодязна. Коли такої можливості немає, воду потрібно брати очищену.

Кава

14. Щоби кавова гуща осідала на дно турки, треба додати чайну ложку холодної води і почекати півхвилини. А потім наливати каву в чашку.

Зберігання

15. Хліб довше залишиться свіжим, якщо в хлібницю покласти шматочок яблука.

16. Шкідники і міль не будуть заводитися в крупі, якщо в банку з нею покласти 3-4 зубчики часнику.

Каша

17. Щоби каша вийшла смачною, треба крупу прожарити кілька хвилин на сухій сковороді.

Молоко

18. Щоби молоко не тікало і не пригорало, треба покласти в нього шматочок цукру. А каструлю, в якій воно кип'ятиться, ополоснути холодною водою.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: